Banţa, pus să numere gropile pe la Braşov! Pe bune!
Banţa a primit acum fişa postului şi a văzut negru pe alb care îi sunt atribuţiile pe care le are ca şi inspector guvernamental, spunând că atribuţiile respective reprezintă pentru el "un coşmar". Un nou coşmar de fapt, dacă ţinem cont că ieri acesta spunea că mai are unul generat de şeful PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Număratul gropilor prin Ardeal este tot ce a rămas din şcoala făcută de fostul prefect la Institutul Naţional de Administraţie, pe care l-a absolvit pe cheltuiala sa în speranţa că va deveni înalt funcţionat public.
"Trebuie să mă ocup la Braşov de situaţia drumurilor europene, aflate în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România. Ce are compania asta cu statutul de înalt funcţionar public eu nu ştiu? Ştiu însă că trebuie să constat defectele de pe carosabil şi să fac inclusiv relevee, adică schiţe ale acestor defecte. Trebuie să mă îngrijesc de etanşeitatea benelor care circulă pe acolo, să nu cadă nisip din ele, de exemplu, sau dacă sunt spălate roţile la camioane, ca să nu mai spun că trebuie să văd şi dacă se respectă cantităţile din acte cu cele din camioane", afirmă Banţa.
Se gândeşte să renunţe
Inspectorul guvernamental afirmă că, în aceste condiţii, nu ştie dacă va accepta detaşarea la Braşov, el menţionând că, până la sfârşitul lunii va fi în concediu de odihnă, concediu pe care şi-l va petrece pe litoral. Banţa afirmă că de la 1 iulie ar trebui să meargă la Braşov şi să îşi preia atribuţiile delegate de guvern. Funcţia în sine nu e prost plătită, dar faţă de pregătirea făcută la Institutul Naţional de Administraţie şi de denumirea pompoasă de "inspector guvernamental", este evident că fişa postului reprezintă o bătaie de joc pe bani publici
"N-am pierdut la salariu foarte mult, de ce să mă plâng de asta? Voi avea o sumă în jurul a 4200 de lei, dar, repet, Compania de Drumuri nu are nimic de-a face cu înalţii funcţionari publici, care ar trebui să asigure managementul superior din administraţia locală şi centrală. Legea a fost însă modificată prin hotărâre de guvern prin care înalt funcţionarii publici au rămas fără unele drepturi şi asta ne dezavantajează pentru că altele erau oportunităţile la începutul carierei. Înainte eram asimilaţi cu demnitarii, aveam dreptul la permis de armă cu glonţ adevărat, pentru autoapărare, precum şi la pază şi protecţie, în caz de nevoie. Ni se permitea cazarea la hotel de 4 stele, acum ai un plafon de cel mult 1200 de lei lunar, bani cu care nu ştiu dacă găseşti un apartament cu 2 camere cu chirie în care să te poţi muta cu familia şi din care să achiţi şi utilităţile. Înainte te puteai deplasa săptămânal acasă, acum cel mult de două ori pe lună, în funcţie de prevederile bugetare", se plânge Banţa.
Ceilalţi doi foşti subprefecţi din echipa lui Banţa, Constantin Dumitrescu şi Sorin Arjoca, au fost detaşaţi la Bacău şi Brăila pe problele de situaţii de urgenţă.ambii preluându-şi atribuţiile de câteva săptămâni.