„Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”, la Biblioteca Judeţeană Christian Tell

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a primit vizita elevilor din clasele a II-a C și a III-a D, însoțiți de profesoarele Marcu Liana Georgeta și Goșa Ramona Lavinia de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, în cadrul activităţii „Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”.

Managerul insituţiei, Luiza Sandu i-a întâmpinat pe cei mici la Mansarda bibliotecii, îndemnându-i să descopere lumea cărților și să se bucure de toate serviciile oferite de bibliotecă. 

Activitatea educativă desfășurată, intitulată „Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”, a făcut parte din proiectul educațional „EduFin - Laboratorul de educație financiară”. Bibliotecarele Roxana Ungureanu și Anca Ștefan le-au oferit informații despre istoria apariției banilor în viața oamenilor, evoluția banilor în România, diversitatea monedelor și bancnotelor aflate în circulație, bugetul unei familii și importanța economisirii banilor.

Interactivitatea a fost la ordinea zilei, iar elevii au răspuns prompt și corect la provocările lansate de doamnele bibliotecare. Activitatea s-a încheiat cu un moment distractiv și educativ, în care elevii au fost implicați într-un calcul matematic ingenios, inclus într-o poezie intitulată „Punguța cu... mulți bani”.

Galerie foto


Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: