Bani europeni pentru școli închise, într-o comună din Gorj

Șase școli și două foste sedii de primărie vor fi reabilitate cu bani europeni într-o comună de lângă Târgu Jiu. Autoritățile nu știu exact ce vor face acolo odată ce clădirile vor fi reabilitate, dar au prins fonduri prin PNRR și nu vor să le piardă. Ce destinație vor avea școlile închise, dar reabilitate speră să stabilească din mers. 

În total, sunt opt clădiri părăsite și degradate care vor fi reabilitate în comuna Dănești, din Gorj, cu bani europeni. Mai precis, circa 4 milioane de lei, fonduri prin PNRR.

În localitate, mai sunt 150 de copii și mai sunt deschise două școli. Primăria vrea să le reabiliteze și pe cele șase care au fost închise în ultimii ani tocmai din lipsă de copii. O viață nouă vor primi și două clădiri care au servit drept sedii de primărie în trecut. 

Chiar dacă nu au planuri concrete și nu știu exact ce destinație vor avea aceste clădiri odată ce vor fi reabilitate din temelii, autoritățile se bucură că au făcut rost de bani să modernizeze ceva în localitate.

Nu sunt însă singurele investiții, se laudă edilul Mădălin Paliță. “Primăria Comunei Dănești are foarte mult de lucru. Ne-au fost aprobate foarte multe proiecte într-un timp scurt și trebuie puse în execuție. Suntem în linie dreaptă cu reabilitarea termică a clădirilor. Avem 11 clădiri care fac parte din domeniul public al comunei Dănești. Suntem pe ultima sută de metri și scoatem la licitație reabilitarea Școlii Gimnaziale Barza, școala principală din comuna noastră și o vom reabilita din temelii”, a declarat primarul din Dănești, într-un interviu la Radio Accent.

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: