Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Au trecut 25 de ani. Cine sunt revoluţionarii din Gorj!

Autorităţile au marcat ieri împlinirea a 25 de ani de la revoluţie. Pe lista luptătorilor, recunoscută oficial, sunt şi nume ale unor persoane publice: fostul prefect Caralicea, deputatul Iriza, pesedistul Stângă ori omul de afaceri Ţein. Lista se referă la luptători-răniţi, dar unii spun că au fost doar luptători, fără să fi fost răniţi.

Prefectura Gorj a întocmit în anii trecuţi o listă cu 24 de gorjeni care au fost luptători şi răniţi în timpul evenimentele din decembrie 89’. Printre cei care se regăsesc pe listă se află şi fostul prefect de Gorj, Gheorghe Mărculescu Caralicea, care a şi fost prezent la manifestările din Piaţa Prefecturii. „Eu am scăpat să nu fiu rănit. Am participat la anumite caraliceaacţiuni militare în zona Runcu, în zona de Nord a judeţului, înarmaţi de altfel. În 22, în 23, în 24. Revoluţia a început la Timişoara în 16 decembrie, dar ea nu ar fi fost finalizată dacă în toate judeţele ţării, şi în toate oraşele, nu ar fi existat acest spirit de sacrificiu şi de risc imens împotriva unui sistem anchilozat, plin de arme, plin de muniţie, abia după ora 10 în 22 decembrie începuseră să-şi predea armele pentru că nu aveau de gând să se predea”, a spus Gheorghe Mărculescu Caralicea.

În schimb au fost şi luptători gorjeni care au fost răniţi în evenimentele din decembrie 1989. Unul dintre aceştia este Gheorghe Bănduţoiu. „Eram în gardă la Sibiu şi am fost împuşcat. Eram în curtea spitalului militar. S-a tras dintr-o construcţie în lucru de lângă spital. Am fost împuşcat în glezna stângă. Am rămas cu nişte probleme, dar trecem peste ele”, a spus Gheorghe Bănduţoiu, care este şi preşedintele Asociaţiei pentru Cinstirea Eroilor şi Răniţilor în Revoluţia din Decembrie 1989-Gorj.

Au reclamat lipsa parlamentarilor

La manifestările organizate ieri în Piaţa Prefecturii nu a participat niciun parlamentar. Revoluţionarii gorjeni s-au arătat nemulţumiţi pe acest considerent. “Încerc un sentiment de regret că parlamentarii de Gorj, pe care i-am ales cu toţii, din păcate, nu prea sunt prezenţi în mijlocul nostru. Cu această ocazie vreau să-i transmit domnului prim-ministru, deputat de Gorj, că este bine, măcar o dată la 4 ani, să se întâlnească şi cu noi”, a spus Gheorghe Caralicea Mărculescu tuturor celor prezenţi la manifestările închinate zilei de 22 decembrie.

Câteva sute de militari şi poliţişti au fost prezenţi ieri în Piaţa Prefecturii pentru a celebra împlinirea a 25 de ani de la Revoluţie. După slujba de pomenire a eroilor, autorităţile prezente la manifestări au ţinut discursuri. La acest eveniment au fost participat şi rude ale eroilor gorjeni care au pierit în luptele din decembrie 1989.  „Evenimentele de atunci au redat românilor libertatea şi demnitatea, dreptul de a visa şi de a-şi determina singuri soarta. Au fost zile însângerate, dramatice pentru mii de familii de români”, a spus primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: