Au luat bani în plus, dar nu-i dau înapoi

Consilierii și funcționarii Primăriei Ionești din județul Gorj au beneficiat anul trecut de bani mai mulți decât prevede legea. Constatarea a fost făcută de Camera de Conturi Gorj.

“S-a constatat că în situațiile financiare consolidate la 31.12.2022, la nivelul UATC Ionești au fost raportate cheltuieli de personal de natura indemnizațiilor acordate demnitarilor și consilierilor locali, respectiv salariilor acordate funcționarilor publici din aparatul de specialitate, având în vedere un salariul minim brut pe economie mai mare decât cel prevăzut în actele normativ”, se arată în raport. 

Cu toate acestea, salariații și consilierii locali nu trebuie să dea banii înapoi. “Valoarea totală a cheltuielilor de personal reprezentând drepturi de natură salarială acordate cu încălcarea prevederilor legale și care a denaturat situațiile financiare a fost în sumă de 29.045 lei, suma se constituie prejudiciu pentru bugetul local. Având în vedere prevederile Legii 329/2022 privind modificarea și completarea Legii 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială, suma de 26.526 lei reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, se exonerează la plată”, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 2,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: