Au înflorit narcisele la marginea orașului

Cu aproape o lună mai devreme față de alți ani, au înflorit narcisele sălbatice la marginea orașului, în zona Preajba. Sunt cinci hectare care se află în domeniul public și sunt protejate chiar dacă florile se întind pe o suprafață mult mai mare. 

Vizitatorii sunt sfătuiți să nu rupă florile, căci riscă amenzi de mii de lei. „Amenda este până la 10 mii de lei pentru cei care rup florile. Sunt protejate. Este interzis, de asemenea, și pășunatul”, a declarat Consuela Avram, din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Unii vizitatori s-au plâns că în ciuda restricțiilor sunt oameni care duc animalele la păscut în poiana cu narcise. „Se mai duc oi, capre și sunt tăvălite florile. Noi știm că nu e voie, dar am văzut că nu se respectă niciodată acest lucru. E protejată cu numele”, a spus o femeie din zonă. 

În plus, pădurea din zonă a ajuns un loc unde unii oameni își aruncă gunoaiele. “Am văzut mereu gunoaie acolo. După 1 mai, e dezastru, că atunci se face și sărbătoarea acolo. Nu înțeleg cine ar putea să se ducă la marginea pădurii și să arunce gunoaie când le poți scoate la poartă să le ia mașina de gunoi”, a spus o altă localnică.

Primăria trebuie să pună acolo și niște panouri care să informeze vizitatorii de importanța locului și, prin Poliția Locală, trebuie să dea amenzi, dar rar s-a întâmplat să fie amendați cei care pleacă acasă cu brațele pline de flori deși ar trebui să fie protejate.

Galerie foto



Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: