Au ignorat dovezile de fraudare a alegerilor și au stabilit cine este primar în Târgu Jiu 

Biroul Electoral Municipal coordonat de Anca Stegaru și Luminița Rădoi urmează să închidă procesul verbal al alegerilor pentru primarul municipiului Târgu Jiu, ignorând orice sesizare și dovadă că procesul de vot a fost viciat și refuzând continuu solicitarea de renumărare a voturilor din municipiu.


Astfel, conform acestora, rezultatul alegerilor din Târgu Jiu îl arată pe Marcel Romanescu câștigător cu 11.777 de voturi (35,69%), pe locul doi fiind Iulian Popescu cu 10.771 de voturi (32,64%).


A fost respinsă continuu solicitarea de renumărare a voturilor deși au fost demonstrate nenumărate nereguli: procese verbale semnate în alb, buletine de vot ștampilate cu ștampila de control după încheierea votului, buletine de vot din altfel de hârtie, diferită de celelalte, diferențe de număr de voturi în singura secție în care s-a renumărat în Târgu Jiu (nr 6 Colegiul Tehnic nr 2), unde s-au numărat voturile pentru președinte și Consiliu Județean, procesele verbale cu ștersături, modificări, file neștampilate, etc. 

Mai mult decât atât, renumărarea în secția 6 s-a făcut, se pare, la autosesizarea membrilor biroului electoral, deși a fost făcută o sesizare în acest fel. Practic, în acest moment, în documentele Biroului Electoral nu există dovezi din care să rezulte că renumărarea s-a făcută după o contestație A PNL, deși contestația a fost depusă, și s-a descoperit diferențe uriașe de voturi la toate partidele, ci o autosesizare a biroului electoral. O formă de mușamalizare.


Gorjul a devenit celebru după ce la secția coordonată de Stegaru și Rădoi au fost căutați o zi întreagă sacii cu voturi pentru a fi numărate buletinele. 

În scurt timp va fi încheiat procesul verbal cu rezultatul alegerilor, însă este de văzut dacă membrii Biroului Electoral de Circumscripție vor semna acest proces verbal.

Galerie foto



Vizualizări: 5,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: