Atleta Alina Eremia vrea din nou aurul la maratonul de la Cluj

Multipla campioană națională de atletism, Alina Eremia vrea din nou aurul la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ediția 2023. Alina Eremia a cucerit medalia de aur în proba de maraton din cadrul ediției din 2022 a concursului atletic.

 Mii de alergători s-au înscris și anul acesta, la cea de-a 12-a ediție a maratonului de la Cluj Napoca, competiție atletică internațională de alergare certificată AIMS, care va avea loc duminică, pe 2 aprilie 2023. Participanții vor alerga prin cele mai frumoase zone din centrul orașului Cluj-Napoca, pe traseul de 21.1 km omologat anul trecut. Alergătorii înscriși la maraton vor trebui să parcurgă traseul de două ori.

La precedenta ediție a maratonului din inima Transilvaniei, Alina Eremia, sportivă cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cucerind aurul cu timpul de 3:01:56.40. O performanţă de excepţie pentru atlestismul gorjean, ținând cont că atleta din Gorj a participat atunci pentru prima data la această cursă.

Multipla campioană la atletism, Alina Eremia, pregătită de profesorul Ion Bură, vrea să își apere titlul obținut anul trecut și vrea o nouă medalie în palmaresul ei. Alina a precizat pentru csmtargujiu.ro că este pregătită pentru maratonul din Ardeal. Vrea aurul, dar și să alerge cursa cu un timp mai bun decât cel de anul trecut: ”Mi-am propus să câștig din nou maratonul de la Cluj Napoca, Mă simt foarte bine, sunt pregătită pentru această cursă și voi da tot ce pot în această cursă. Sper să fie bine. Daca anul trecut am alergat cursa în 3 ore și aproape două minute, anul acesta vreau să alerg sub 3 ore”.

Organizatorii reuniunii atletice de la Cluj au fost entuziasmați de modul în care atleta legitimată la Târgu Jiu a câștigat maratonul anul trecut și au decis să o pună pe afișul concursului.

Galerie foto


Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: