Apa murdară e mai scumpă. Care este motivul!
Cetățenii comunei Alimpești trebuie să plătească mai mult pentru apa consumată în gospodării. Serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al comunei a fost scos la licitaţie, fiind atribuit unei societăţi din subordinea Consiliului Local. SC Alimpeşti Util a decis să majoreze preţul la apă pentru a-şi plăti angajaţii! Unii consilieri locali s-au revoltat, mai ales că apa ajunge la oameni cu impurități şi de o culoare îndoielnică. „Este apă menajeră, iar cetățenii sunt mințiți că este potabilă”, ne-a spus un consilier local.
Cetățenii comunei Alimpești plătesc, de câteva luni, 1,6 lei pentru metrul cub de apă. Până la externalizarea serviciului, preţul unui metru cub de apă era de 1,1 lei. „SC Alimpeşti Util a preluat serviciul și acum trebuie să-și asigure angajații. Este vorba de două posturi și jumătate. Administratorul este plătit cu jumătate de normă, un electrician și un instalator. Pentru mine era simplu să chem Aparegio, dar venea cu niște prețuri de 4 lei, de 5 lei. Știu că le este greu cetățenilor, dar nu sunt omul care să mă pricopsesc de pe urma lor”, a explicat Dan Floarea, primarul comunei Alimpești.
„Este crimă ce fac”
Unii consilieri locali s-au opus creșterii tarifului la apă. „Apa este menajeră. Înşeală oamenii spunându-le că este potabilă și oamenii o bea. Au venit o dată cei de la Direcția de Sănătate Publică și i-au obligat să pună prin toată comuna un anunţ să nu bea oamenii apă. Este crimă ce fac. Eu și colegii mei consilieri din PMP am fost împotrivă, PNL și PSD au majorat tariful. Consilierul Ionițescu a luat o sticlă cu apă cu mizerie și le-a arătat-o, la primărie”, a comentat Leonida Belgher, consilier local la Alimpești.
Primar: Apa e potabilă, conducta e veche!
Primarul spune că localnicii primesc apă la parametri normali de calitate, dar că rețeaua este învechită. „Apa este potabilă. Avem analizele la DSP, clorinarea. Sistemul de apă are 25 de ani. Conducta de apă este din oțel. Țeava are și ea o garanție. De atâta timp... Noi am dus la București proiect pentru înlocuirea rețelei de apă și canal, sperăm să putem înlocui, să punem țeavă de plastic. Probele, suntem cu ele la zi, dar în momentul în care se lucrează pe conductă, mai vin impurități. Nu poate să fie totul perfect pe un sistem de acum 25 de ani”, a explicat primarul din Alimpești.