Angajații primăriei vor fi relocați în stadion

Primarul Marcel Romanescu a anunțat marți că activitatea angajaţilor Primăriei va fi relocată în următoarele zile în spaţiile stadionului din Târgu Jiu, după ce clădirea istorică în care se află primăria a fost afectată serios de cutremur. Stadionul are spații de birouri generoase, folosite deja de o parte din angajații primăriei, dar și numeroase loje care nu sunt folosite și pot fi transformate în birouri.

După cutremurul de marți, primarul Marcel Romanescu a precizat că membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care s-au întâlnit în spațiile de la stadion, au decis ca activitatea angajaţilor Primăriei Târgu Jiu să fie relocată în perioada următoare până când se va încheia expertizarea clădirii afectate acum de seism.

Corpul stadionului include două construcții mari la tribuna II, acolo unde se află o clădire de birouri de patru etaje, în mare parte ocupate deja de câteva direcții din Primăria Târgu Jiu precum și un hotel nou și modern, tot de patru etaje, în care sunt cazați sportivii clubului primăriei, CSM Târgu Jiu și care ar mai avea două etaje libere.

În partea din față a stadionului se mai află o serie de birouri, ocupate de unele direcții din Primăria Târgu Jiu, dar și vestiare, săli de antrenamente și săli de conferințe. Tot la Tribuna I, dar la etaj, se află 17 loje și numeroase alte săli foarte mari care ar trebui să găzduiască la meciuri comentatorii tv dar care sunt nefolosite.

Edilul a precizat că angajaţii Primăriei îşi vor desfăşura activitatea „în încăperile din incinta stadionului municipal, care prezintă garanţii pentru un seism de până la 8,4 grade”.

Stadionul din Târgu Jiu a fost inaugurat în anul 2019 și este unul dintre cele mai moderne edificii de acest gen din țară. Stadionul a fost construit datorită rezultatelor bune ale echipei Pandurii, fostă vicecampioană a României, care a evoluat în cupele europene, ajungând în 2013 în grupele Europa League.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: