Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Angajaţii IDP continuă protestul: Să lucrăm tot fără bani, nu vrem!

Continuă greva la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj. Muncitorii au venit şi miercuri pe şantier, dar refuză să lucreze. Oamenii spun că nu vor munci până când nu vor primi măcar o parte din bani. După ce au auzit de protest, au intrat pe fir şi inspectorii de muncă. Aceştia au dispus ca IDP să achite salariile până la sfârşitul acestei luni.

Cei circa 90 de salariaţi ai IDP Gorj nu se vor bucura de sărbători. Societatea la care muncesc nu are bani de salarii. Oamenii trebuie să încaseze lefurile pe aproape trei luni. Peste 20 dintre ei, cei care lucrează la podul de la Turcineşti, refuză să muncească dacă nu sunt plătiţi. „Suntem în şantier. Nu facem nicio activitate. Nu ne-a dat nimeni niciun leu. Să lucrăm tot fără bani, nu vrem. Suntem peste 20 de angajaţi. Noi refuzăm să muncim fără bani. Am lucrat aproape toată iarna, mai puţin două săptămâni. Nu au de unde să ne dea bani acum până când nu vor lua alte lucrări. Cine rezistă?”, a spus unul dintre salariaţi.

„Ce să punem pe masa de Paşti, dacă nu avem niciun ban? Unii colegi sunt singurii angajaţi din familie. Este o situaţie disperată. Ce să facem?”, s-a întrebat un alt angajat.

Cer demisia directorului IDP

Pe fondul acestui nou scandal, liberalii au cerut din nou demiterea directorului IDP. Străin de aceste probleme nu ar trebui să fie nici Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Înainte de sărbătorile de iarnă, oamenii au primit o parte din salariile restante şi câteva bonuri de masă. Semn că situaţia financiară proastă a societăţii nu s-a instalat peste iarnă.

„Am cerut demiterea domnului Florică. Nu este singura dată. Această societate nu are nicio şansă să se redreseze din punct de vedere financiar. Managementul defectuos impune o schimbare. Nu au nişte explicaţii plauzibile pentru această situaţie. Cred că răspunsurile le are preşedintele Consiliului Judeţean, pentru că IDP este în subordinea Consiliului Judeţean. Ultima dată când angajaţii au încasat bani a fost în decembrie 2017, iar atunci au primit o parte din salariul pe octombrie şi nişte tichete de masă. Această situaţie trebuia să fie cunoscută la nivelul Consiliului Judeţean”, a spus Denisa Şuţă, consilier judeţean.

Termen limită

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a mers în control la IDP după protestul salariaţilor. Inspectorii de muncă au dispus ca salariile să fie achitate până cel târziu la data de 30 aprilie. „Nerespectarea termenului poate atrage din partea ITM Gorj aplicarea de sancţiuni pentru neîndeplinirea măsurii stabilite în urma controlului”, a precizat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: