Analiza transparenței bugetelor: Târgu Jiu, la mijlocul clasamentului

Primăria Muncipiul Târgu Jiu nu stă bine deloc la capitolul transparența bugetului local. Într-un clasament realizat de un site de specialitate, cu toate municipiile din România, orașul nostru abia a reușit să obțină 5 din cele 10 puncte maxime pe care ar fi putut să le obțină dacă angajații instituției, plătiți din banii noștri, ar fi lucrat cu simț de răspundere. 

La categoria „Evoluție față de anul trecut” municipiul Tg Jiu a primit zero puncte. De asemenea, la una dintre cele mai importante categorii „Eveniment de dezbatere”, reședința județului Gorj a primit tot zero puncte, semn  că locuitorii orașului nu au fost consultați despre destinațiile spre care s-ar putea duce banii. Plusurile administrației locale târgujiene au venit din faptul că bugetul local a fost adoptat și publicat în termenul prevăzut de lege, la limită după cum afirma, la vremea respectivă, chiar primarul orașului, Marcel Romanescu. 

Concluzia celor care fac această analiză pentru al doilea an consecutive este că în anul 2022 sunt niște îmbunătățiri la capitolele de transparență și participare, bugetele locale fiind mai deschise. Există loc și de mai bine, în special pentru municipiul Tg Jiu care mai are mult pâna atinge pragul de 10 puncte care va însemna că administrația locală dă dovadă de transparență totală și că există oportunități de participare pentru cetățeni la dezbateri.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: