Primele decizii de pensionare din minerit pe legea 74

Vești bune pentru minerii și energeticienii din Gorj. Casa de Pensii a emis primele decizii favorabile mai multor angajați din Complexul Energetic Oltenia, ce vor ieși din câmpul muncii în baza Legii 74 din 2022. 

Anunțul a fost făcut de parlamentarul Mihai Weber, iar informația a fost confirmată și de șefa Casei de Pensii Gorj.

Casa de Pensii Gorj a transmis deja 20 de decizii pe Legea nr. 74. Cele mai multe au fost favorabile. Softul care ar ajuta angajații să introducă mai multe informații în sistem și, automat, să înregistreze și să analizeze mai multe dosare de pensionare încă nu a fost achiziționat. E o chestiune de zile, spune Weber, la câteva zile după ce mai anunțase că ”e o chestiune de zile”„Softul n-a venit până acum. E o chestiune de zile. Au ieșit deja primele decizii pe Legea 74. Au fost transmise 20 de decizii. 4 n-au îndeplinit condițiile Legii 74. Se lucrează și oamenii își fac treaba cât pot la Casa de Pensii. Când va veni softul, se va putea prelucra un număr mult mai mare de dosare”, a anunțat deputatul Mihai Weber.

Sunt deja peste patru mii de actuali sau foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia care vor să beneficieze de Legea nr. 74. „Săptămâna trecută, erau în jur de 4.300 de solicitări. Bănuiesc că numărul a crescut în ultimele zile, dar volumul de muncă este mare. E foarte important că au început să iasă primele decizii. Se lucrează, dar nu este în ritmul în care ne doream”, a mai spus Mihai Weber, într-un interviu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 7,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: