Amenzi uriașe din cauza mizeriei din magazine, pizzerii și brutării

Peste trei sute de controale anunță inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj că au făcut luna trecută in mai multe localități din județul Gorj. Au găsit zeci de nereguli așa că au dat multe amenzi. Sancțiunile se ridică la peste 200 de mii de lei. 

Cele mai mari sancțiuni, de câte 40 de mii de lei, le-au primit un supermarket și conducătorul unei autoutilitare. Primul pentru întreruperea lanțului frigorific la depozitarea unor produse alimentare, prin neasigurarea temperaturii de depozitare recomandate de producători (temperatura măsurată de inspectori a fost de 11,5 ºC), iar șoferul pentru întreruperea lanțului frigorific la transportul unor produse alimentare refrigerate și congelate (temperatura asigurată în incintă era de +11,2ºC).

Firme și persoane fizice din Baia de Fier, Bâlteni, Cătunele, Hurezani, Logreşti, Motru, Muşeteşti, Novaci, Polovragi, Rânca, Rovinari, Slivileşti, Stejari, Stoina, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu s-au ales cu amenzi. 

Amendă de 10 mii de lei a primit un magazin alimentar pentru că avea mâncare depozitata direct pe jos, pe paviment. Aceeași sancțiune au primit-o o brutărie, o pizzerie şi un magazin alimentar, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, suprafețelor, utilajelor şi ustensilelor de lucru folosite: pereți cu infiltrații şi exfolieri, gresie cu spărturi, paviment neigienizat, cabluri electrice izolate necorespunzător, cuptor electric cu acumulări de condens şi grăsime, depuneri de gheață în lada frigorifică. 

O măcelărie a fost amendată cu 12 mii de lei pentru încălcarea normelor în vigoare privind demonstrarea trasabilității produselor alimentare puse pe piață. Sancțiune complementară: reținerea oficială şi destinarea către o unitate de neutralizare a 25,89 kg carne şi produse din carne, în valoare totală de 646,67 lei, după cum se menționează într-un comunicat de presă emis de DSV Gorj. 

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: