Amenzi se aplică, dar se vor încasa? Primar: S-ar putea să rămânem cu ele

Polițiștii și jandarmii gorjeni aplică amenzi pe bandă rulantă celor care ignoră regulile și ies din case, deși nu au un motiv întemeiat și nici nu completează o declarație pe propria răspundere. Oamenii legii au raportat peste 200 de amenzi aplicate în doar 24 de ore, în valoare de 334 de mii de lei. Primarii se întreabă dacă aceste amenzi se vor și achita, pentru că prea puțini au mers la casierie să le plătească.

Una dintre primăriile și așa cu probleme la acest capitol, din comuna Scoarța, deja se confruntă cu multe amenzi și niciuna nu a fost plătită. Polițiștii au sancționat mai mulți localnici care au încălcat prevederile Ordonanței Militare, dar banii nu au mai ajuns în contul statului. „Poliția și-a cam făcut datoria. Au fost aplicate și câteva sancțiuni. Asta este situația. Este supărător. S-ar putea să rămânem cu aceste amenzi pentru că și-așa avem probleme cu oamenii, nu plătesc amenzile, dar poate văzând că se aplică ordonanța militara și sancțiunile se mai rărește numărul lor”, a declarat primarul Ion Stamatoiu, la Radio Infinit.

Oricum, primăria recuperează extrem de greu datoriile din anii anteriori. „Avem deja debite foarte, foarte mari. Nu se plătesc și se strâng debitele multe. Eu credeam că vor încerca să mai achite din debite, că pretenții au de la autorități. Am asigurat apă, iluminat, tot ce trebuie. Datoriile sunt foarte, foarte mari, mai ales la cei plecați afară, dar nu se plătesc”, a mai explicat primarul din Scoarța.

În acest moment, în jur de 60 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu în comuna Scoarța, după ce s-au întors din străinătate.

Vizualizări: 2,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: