Amenzi pe bază rulantă la restaurante şi magazine

Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Gorj a desfăşurat, în perioada 16 – 31 august 2023, ample controale pentru a asigura respectarea standardelor de siguranță alimentară. Rezultatele acestor controale au condus la aplicarea unui număr semnificativ de sancțiuni contravenționale, reprezentând atât avertismente, cât și amenzi.

În total, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, mai exact cinci avertismente și 13 amenzi, în valoare totală de 116.700 lei. Aceste sancțiuni au vizat operatori și/sau persoane fizice din diverse localități din județul Gorj, printre care Bâlteni, Bumbești-Jiu, Câlnic, Crasna, Dragotești, Drăguțești, Mătăsari, Motru, Negomir, Novaci, Roșia de Amaradia, Runcu și Târgu-Jiu.

Printre neregulile constatate și sancționate se numără: deținerea, cumpărarea sau înstrăinarea de suine fără documente sanitare-veterinare și fără notificarea medicului veterinar, sacrificarea de animale pentru consum propriu fără notificarea medicului veterinar și fără predarea crotaliilor auriculare, deținerea de animale neînregistrate în Baza Națională de Date (B.N.D.), deținerea de suine neidentificate și neînregistrate în B.N.D., fără documente sanitare-veterinare, lipsa de igienă în spațiile de depozitare, prelucrare și valorificare a alimentelor, inclusiv a utilajelor și ustensilelor folosite, expunerea la comercializare a produselor alimentare cu etichete rupte, deteriorate sau ilegibile, coacerea și comercializarea produselor de patiserie congelată fără document de înregistrare sanitară-veterinară, depozitarea necorespunzătoare a băuturilor alcoolice și răcoritoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor vegetale, precum cartofi și ceapă, etc.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate la două magazine alimentare, câte 12.000 lei, pentru nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare recepționate şi pentru neanunțarea la D.S.V.S.A. Gorj cu privire la retragerea/rechemarea produsului neconform de pe piața de comercializare.

De asemenea, amenzi în valoare de 10.000 lei au fost aplicate la restaurante, brutării, patiserii, magazine alimentare.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: