Amenzi de 290.000 lei, aplicate de Garda de Mediu

Amenzi consistente, în valoare totală de 290.000 de lei, au fost aplicate marți de Garda Națională de Mediu în urma unei acțiuni de control la depozitele de fier vechi din Strehaia. Comisarii Gărzii de Mediu, sprijiniți de jandarmii din Gruparea Mobilă „Frații Buzești” Craiova, au descins în șapte locații pentru a verifica respectarea normelor de mediu și a autorizațiilor de funcționare.

Coordonatorul acțiunii, adjunctul Gărzii de Mediu, Florin Bănică, a venit de la București pentru a superviza personal acțiunea. Mai multe echipe s-au alăturat comisarilor de la Mehedinți în demersul de control.

În urma inspecțiilor, au fost identificate nereguli semnificative în toate locațiile verificate, acestea referindu-se în principal la lipsa autorizației de funcționare sau nerespectarea condițiilor impuse de aceasta.

Cu toate acestea, situația cea mai alarmantă a fost descoperită la unul dintre depozite, unde comisarii au găsit peste o tonă de tonere, cu origine cel mai probabil în Italia. Aceste tonere urmau să fie reciclate la Strehaia, dar se pare că procesul de reciclare implica, în realitate, incendierea lor. Din păcate, autoritățile din orașul din județul vecin nu dispun de echipamentele necesare pentru a efectua o astfel de operațiune în condiții de siguranță.

În urma acestor constatări, Garda Națională de Mediu a aplicat amenzi în valoare totală de 290.000 de lei, ca urmare a nerespectării normelor de mediu și a autorizațiilor de funcționare.

Vizualizări: 1,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: