Panică după incendiu. "Flăcările erau imense. Am crezut că se fac scrum toate casele!"

Un foc lăsat nesupravegheat ar fi provocat dezastrul din Cartierul Pandurașu. Localnicii din zonă spun că un bărbat care făcuse focul în curte să gătească l-ar fi lăsat nesupravegheat și, în câteva minute, vântul a făcut ca flăcările să se extindă la o casă și la două anexe din apropiere. „Au fost flăcări imense! Am crezut că se face totul scrum”, a spus o localnică.

Alarma s-a dat la 112 după ce un localnic a anunțat un incendiu de vegetație. Apoi, alte șapte apeluri au anunțat că incendiul s-a extins și amenință atât depozitul de materiale de construcții din imediata vecinătate, cât și mai multe case.

Cinci echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, pe strada Măceșului, din Cartierul Pandurașu. Focul cuprinsese deja două anexe și o casă în care locuia un bărbat. Am plecat la magazin două secunde, cât fac de aici 100 de metri. Aud vecinii: fugi repede că îți arde casa! Cum să ardă casa că numai ce plecai. Fugi repede, că e foc la vecinul tău și ia și la tine foc. El își făcea mâncare acolo, a lăsat mâncarea nesupravegheată, că ardea cauciucuri, cu cauciucuri făcea focul și probabil, o clipă de neatenție, a luat foc. Am avut marfă, încălțăminte, scule, tot ce trebuie, că cu asta trăim. Aproape totul a ars. Am casa în construcție, se făcea totul scrum. Oricum e aproape totul distrus, a spus Vasile Mărgel, proprietarul casei distruse de foc.

“Destul de mari au fost flăcările. Au început de la vecinul. Nu a durat mai mult de două, trei minute și s-a întins în partea asta”, a spus un alt localnic.

Panica a fost cu atât mai mare cu cât două butelii care erau în locuință au explodat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. „La fața locului, s-au deplasat cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, echipajele constatând că incendiul de vegetație s-a extins la două anexe gospodărești în care erau depozitate mai multe materiale combustibile”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt de la ISU Gorj.

La fața locului, au ajuns și comisarii de la Garda de Mediu Gorj ca să vadă cât de poluat era aerul. Aceștia le-au recomandat oamenilor să nu iasă din case din cauza fumului înecăcios. Pompierii urmează să stabilească exact cum a pornit vâlvătaia.

Galerie foto




Vizualizări: 5,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: