Alpiniștii utilitari intervin în Defileul Jiului. Circulație cu restricții!

Se fac lucrări de rănguire în aceste zile în Defileul Jiului. Mai mulți alpiniști utilitari intervin să îndepărteze pietrele care riscă să se prăvălească pe șosea. 

Intervin alpiniștii utilitari și îndepărtează pietrele care stau să cadă și nu sunt stabile. „Angajații noștri de la DRDP fac revizia, dar nu pot vedea de jos ce probleme ar putea apărea pe versant. Noi solicităm firma care a obținut acordul pentru aceste lucrări și se fac aceste intervenții în zonele unde nu se poate pune plasă de protecție pentru că nu putem monta peste tot pentru că, știți, suntem într-un Parc Național”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.

Aceste lucrări nu înseamnă că este îndepărtat pericolul 100%. „Aceste verificări nu înseamnă că totul este 100% sigur. pot apărea în urma viiturilor, în urma ploilor, vânturi puternice sau a animalelor sălbatice care tranzitează aceste zone, pot să apară căderi de pietre. e sector de versant muntos, parc naţional, nu se poate torcreta sau alte tipuri de lucrări”, a mai punctat Tudor.

Alpiniștii urcă și la 200 de metri pe versant să verifice pietrele ce ar putea să se prăbușească pe carosabil. „Toată lumea întreabă ce e aia rănguire. Am o rangă şi cu aia îndepărtez bolovanii. Asta înseamnă rănguire. Avem echipament special și urcăm și la 200 de metri. Au căzut bolovani și cât o mașină”, a spus Marius, unul dintre alpiniști.

Cât timp se intervine, traficul este restricționat în reprize de 15-20 de minute. Astfel de lucrări se vor face și miercuri.

Vizualizări: 1,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: