Alimente depozitate pe jos, la un restaurant din Rânca

Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat verificări în 85 de unități și obiective în localitățile Arcani, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Crasna, Motru, Novaci, Polovragi, Rânca, Runcu, Schela, Stoina, Tismana, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turcinești și Turceni, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor. 

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale reprezentând 15 amenzi în cuantum de 16.200 lei, unor operatori/persoane fizice din Baia de Fier, Stoina, Rânca, Runcu, Târgu-Jiu și Turceni. La Târgu Jiu, o patiserie a fost amendată cu 1.200 lei ”pentru manipularea necorespunzătoare, lipsa monitorizării condițiilor de microclimat, lipsa facilităților de igienizare a mâinilor personalului”, 1.200 de lei va plăti și o persoană din Baia de Fier, pentru înstrăinarea animalelor fără documentele prevăzute de legislația in vigoare. O amendă de 1.200 de lei va plăti și proprietarul unui restaurant (Rânca), pentru depozitarea direct pe paviment a unor produse alimentare (risc de contaminare și depreciere). Altre trei restaurante din Târgu Jiu și Tismana au fost amendate cu câte 1.200 de lei pentru că personalul nu purta echipament corepsunzător de protecție. 

Nouă farmacii veterinare (Tg-Jiu, Stoina, Turceni, Runcu) au fost amendate cu cțte 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare.

Vizualizări: 624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: