Alegerea corectă a pieselor auto de schimb, potrivit specialiștilor
Astăzi, piesele auto de schimb au împânzit internetul. Având forme și mărimi variate, o plajă largă de materiale din care sunt realizate, precum și prețuri accesibile oricărui buzunar, distingerea între piesele reale și cele false se poate face doar de finii cunoscători. Așa se face că specialiștii în domeniu recomandă tuturor șoferilor și pasionaților de industria auto să fie foarte atenți de unde își achiziționează piesele auto, pentru a evita să facă achiziții eronate.
Care sunt furnizorii de încredere la care poți apela
La ora actuală, o simplă căutare pe motoarele de căutare după „furnizori piese auto” va genera mii de rezultate, fiecare dintre acestea fiind conectată la un anumit furnizor. După accesarea site-urilor oficiale, la majoritatea dintre acestea va trebui să introduci modelul mașinii tale, precum și piesa auto pe care o cauți. Conform specialiștilor, multe dintre aceste site-uri conțin, în spate, piese aftermarket care sunt vândute pe post de piese originale și care pot avea o calitate contestabilă. Pentru a evita astfel de situații, găsești chiar aici un furnizor de încredere, cu piese de schimb din depozitul localizat în Berlin.
Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi piesele auto
Fiecare piesă auto vine cu un anumit indicativ, care îi atestă calitatea și originalitatea. În descrierile tehnice, verifică dacă există următoarele:
● ORIGINAL EQUIPMENT INDICATOR (OE) – atestă faptul că piesa este originală și este folosită de producător direct la asamblarea mașinii. În general, este fabricată în directă legătură cu producătorul auto, de către Hella, Mann-Filter, Bosch sau alții;
● ORIGINAL EQUIPMENT MANUFACTURER (OEM) – oricând este vizibil, acest indicativ reprezintă numele pe care furnizorul de piese auto îl oferă pieselor de origine care sunt montate pe o mașină. Dacă este menționat, indicativul atestă furnizorul de piese și îi oferă dreptul de a realiza piesa originală, pe care o va ambala sub marca lui. De obicei, ambalajele au logo-uri ce diferă, de la Bosch, Mann-Filter, Hella și mulți alții. În general, prețul acestor piese este mai mic comparativ cu cele originale, cu indicativ OE;
● AFTERMARKET INDICATOR (AM) – piesele care nu au logo-ul sau alte aspecte corelate denumirii producătorului auto intră în categoria pieselor aftermarket. Acestea nu sunt contrafăcute, însă au un nivel al calității deseori incert, influențat de notorietatea pe care o are producătorul de piese auto. Prețul este, de asemenea, un alt factor determinant. Diferența între piesele aftermarket și restul nu se face la nivelul de siguranță oferit, ci la numărul de kilometri pe care autoturismul îl poate parcurge la parametri optimi.
Cum îți dai seama dacă o piesă auto este contrafăcută
Potrivit specialiștilor în domeniul auto, piesele auto contrafăcute nu pot fi identificate foarte ușor. Chiar și în urma unei inspecții vizuale realizate de un consulant auto cu ani de experiență, ieșirea la iveală a unor factori determinanți este mult mai grea și înceată. Acest lucru se datorează diferențelor de ambalaj, a culorilor precum și a însemnelor, care nu reprezintă neapărat un element contrafăcut. Iar falsificatorii de piese auto sunt fini cunoscători ai tuturor elementelor, încercând să reproducă chiar și cele mai mici detalii, pentru a trece toate testele.
Mașina este un mijloc de transport extrem de îndrăgit de întreaga familie, precum și un accesoriu de mare clasă pentru pasionații de șofat. Asigură-te că piesele de schimb pe care le alegi sunt de calitate superioară și bucură-te de cei mai multi kilometri parcurși, în siguranță și în parametri optimi!