Adrian Gorun: Decât să cheltuim bani aiurea, mai bine stăm în liga a II-a
Handbaliştii de la CS Universitatea Constantin Brâncuşi îşi fac calcule, după ce au aflat că liderul CSM Oradea nu are bani să promoveze în Liga Naţională. Antrenorul Adrian Gorun şi-ar dori să acceadă şi să se menţină cu echipa în liga superioară, dar efortul financiar este unul considerabil. Viceliderii aşteaptă cu nerăbdare atât decizia celor de la CSM Oradea, cât şi a reprezentanţilor Federaţiei Române de Handbal. „La baraj nu avem interes să jucăm, pentru că vom juca cu o echipă de Liga I şi nu prea avem şanse. Sunt ultimii, dar nivelul e altul”, a explicat antrenorul Adrian Gorun.
Reporter: CSM Oradea ar refuza promovarea în Liga Naţională. Echipa din Târgu Jiu este pe locul al doilea, deci favorită să acceadă în liga superioară.
Adrian Gorun: Cam aşa spune regulamentul, dar ei trebuie să anunţe oficial că nu se înscriu, până joi am înţeles că au termen... Nu am primit nimic oficial. Aşteptăm să vedem ce hotărâre ia Federaţia Română de Handbal, pentru că pot schimba regulile din mers. Te trezeşti că spun că intră două de la baraj sau altă formă. Teoretic, ar trebui să intre echipa de pe locul al II-lea. Pot să zică că în urma barajului. Adică locurile II şi III participă la baraj cu două echipe din Liga Naţională care sunt pe ultimele locuri. E posibil. La baraj nu avem interes să jucăm, pentru că vom juca cu o echipă de Liga I şi nu prea avem şanse. Sunt ultimii, dar nivelul e altul în Liga I.
Rep.: Vreţi să înscrieţi CSUCB în Liga Naţională?
A.G.: Pe ce avem acum nu putem să ne înscriem, numai dacă se vrea să se facă un efort financiar, pentru că aici este problema. De către cine, nu ştiu. Vechii sponsori, Consiliul Judeţean, primăria, cineva, nu ştiu. Aştept procedura aceasta până joi, iar dacă ei mă sună şi îmi trimit o hârtie oficială, o să merg vineri cu ea la edilii oraşului şi ai judeţului.
Rep.: Ce efort financiar ar însemna promovarea în liga superioară?
A.G.: La ce taxe sunt şi la stat, un sezon competiţional te duce la 700-800 mii de euro. E destul de mult. Asta ca să rămâi în Liga Naţională. Dacă te duci cu un buget mai mic, participi, dar eşti la retrogradare, acolo, jos. Decât să cheltuim bani aiurea, mai bine nu cheltuim, stăm în liga a II-a. Cheltuim bani un sezon şi venim tot în liga a II-a. N-are niciun sens. Sensul este să intri şi să rămâi acolo. Pentru oraş, acesta trebuie să fie obiectivul. Să ai handbal, baschet pe prima scenă cu obiective de menţinere, nu de câştigarea campionatelor. Acolo e foarte greu, sunt celelalte echipe de handbal care au 2 milioane de euro buget, spre exemplu. Eu voi discuta la primărie şi Consiliul Judeţean. Sunt cei mai importanţi oameni din judeţ şi discuţiile trebuie să le aibă dumnealor, dacă vor într-adevăr să mă sprijine. Pentru că nu mă pot duce eu, Adi Gorun, la CEO, Artego, nu am calitate, nu mă pot duce eu.
Rep.: Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu vă sprijină financiar?
A.G.: Avem o finanţare sigură de la Ministerul Educaţiei Naţionale, dar este o finanţare pentru liga a II-a. Adică nu poţi să dai de acolo decât o indemnizaţie de efort de 600 de lei pe lună la un sportiv. Din punctul lor de vedere, se promovează sportul universitar. Şi liga I contează, clar că o să crească, nu mai dai 600 lei, dai 900 lei. Deci e foarte puţin pentru un sportiv cu care să faci performanţă în Liga Naţională.