Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Acuzaţii după moartea unui bebeluş. Medic: Cât mai valorează viaţa unui copil?

Acuzaţii dure după moartea unui bebeluş la spitalul din Rovinari. Medicul Cristina Căliman susţine că un neonatolog ar fi salvat fetiţa care a murit la o zi distanţă după ce s-a născut. În replică, managerul spitalului recunoaşte că se confruntă cu deficit de personal, dar nu din această cauză ar fi decedat copilul.

Medicul Cristina Căliman susţine că bebeluşul, născut prin cezariană, ar fi trebuit supravegheat de un medic neonatolog, însă, la Spitalul Orăşenesc din Rovinari nu există niciunul. „Cât mai valorează viaţa unui copil? Ce merită el? Să se nască într-un spital unde nu există neonatolog? Să fie tratat şi resuscitat (fără succes, evident) de către un manager care are ca hobby chirurgia? Să fie doar statistica din dosare penale eşuate? Pentru că, domnule manager, Neonatologia e o specialitate care se ocupă de nou-născuţi şi reanimarea acestora, dar dvs. se pare că nu aţi auzit, altfel nu v-aţi asuma riscul de avea naşteri într-un spital fără Neonatologie”, a fost semnalul tras de doctorul Cristina Căliman.

În plus, managerul, care este medic chirurg, nu avea ce să caute la manevrele de resuscitare, mai susţine doctoriţa Căliman. „Şi da, domnule manager, nu aţi auzit nici că resuscitarea unui nou-născut nu necesită implicarea unui manager, ci doar aparatura şi aplicarea Protocoalelor de Resuscitare Neonatală de un medic pregătit în acest sens”, i-a mai transmis medicul Căliman.

Managerul Murea: Peste tot este lipsă de medici

Managerul spitalului din Rovinari, Adrian Murea, admite că duce lipsă de personal şi la acest capitol. Există un compartiment pentru neonatologie, însă nu are şi medici. Spune că a scos posturi la concurs, dar nu au fost ocupate. „E adevărat că nu avem un medic neonatolog. Dacă ar veni cineva, şi acum l-aş angaja. Nu vine nimeni la concurs. Noi nu am mai avut probleme până acum că nu avem medic neonatolog. Avem medici pediatri care preiau aceste atribuţii, sunt pregătiţi şi se ocupă de copii. Am mai avut naşteri aici şi niciodată probleme. Peste tot, în spitalele mici, este lipsă de medici neonatologi. Noi am respectat toate protocoalele şi în cazul acestui bebeluş care, din păcate, nu a mai supravieţuit”, a explicat doctorul chirurg Adrian Murea, managerul Spitalului Orăşenesc din Rovinari. 

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: