Acuzații după inaugurarea depozitului de cărbune: Nu are autorizații

Primarul din Rovinari, Robert Filip, face acuzații grave după ce a fost inaugurat depozitul de cărbune pentru Cariera Roșia. Edilul susține că oficialii companiei nu ar fi obținut toate autorizațiile de funcționare necesare și că nu s-ar fi făcut recepțiile finale. Directorii Complexului Energetic Oltenia neagă acest lucru. Cu toate acestea, investiția va fi monitorizată de comisarii de mediu în perioada următoare.

Robert Filip nu a fost prezent la inaugurarea depozitului de cărbune de la Rovinari. Nici primarul din Fărcășești nu a răspuns afirmativ invitației companiei de a participa la eveniment.

Filip și-a motivat absența. În opinia sa, s-au cheltuit prea mulți bani și s-ar fi făcut inaugurarea depozitului fără a fi obținute toate avizele necesare. “Unii s-au întâlnit cu toate autoritățile statului să inaugureze un depozit fără autorizații de funcționare, fără recepții finale. Nici măcar nu știu ce au recepționat, dar bine că au făcut-o și pe asta. Dar cred că e timpul să nu mai arunce banii pe fereastră și să înțeleagă că poate aceste 600 de miliarde de lei vechi puteau fi puse la salariile oamenilor”, a declarat primarul orașului Rovinari, Robert Filip.

Întrebați de această situație, directorii companii au negat. Aceștia susțin că au obținut toate avizele necesare funcționării depozitului, depozit unde a început deja să fie dus cărbune. Cu ochii pe investiție vor fi și comisarii de mediu. „Această investiție respectă integral normele de mediu. Complexul Energetic Oltenia se află într-o procedură de revizuire a autorizației de mediu pentru Cariera Roșia și, cu siguranță, investiția va respecta normele de mediu. În perioada următoare, având în vedere instalațiile de umectare care s-au amplasat în acest depozit, vom monitoriza și vom cere Agenției de Mediu să efectueze analize pentru a ne convinge că într-adevăr investiția respectă toate cerințele de mediu la ora actuală”, a transmis Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Ca să se conformeze condițiilor de mediu, cei de la CEO au construit și gard din panouri fonoabsorbante, pe o lungime de 2,5 kilometri și au montat instalații care pulverizează apă la marginea depozitului.

Vizualizări: 3,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: