Acțiune a polițiștilor într-un târg din municipiu

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Gorj au desfăşurat o acţiune preventivă, în cadrul unui Târg, din municipiul Târgu Jiu, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor.

Acțiunea a avut ca scop informarea deținătorilor de animale cu privire la respectarea normelor sanitar veterinare și de zoo-igienă privind adăpostirea, hrănirea, îngrijirea, reproducția, exploatarea, protecția și bunăstarea animalelor. 

Totodată, în cadrul acţiunii au fost comunicate deţinătorilor de animale obligaţiile legale ce le revin, vizându-se stoparea fenomenului abandonului de animale, precum și diminuarea acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate acestora.

Acţiunile vor continua și în perioada urmatoare, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor în spaţiile publice şi reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, atât prin desfăşurarea de activităţi preventive, cât şi prin aplicarea prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constată abateri de la normele legale, anunță IPJ Gorj. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: