Acord pentru fuziunea companiilor de stat, semnat la Târgu Jiu

Complexul Energetic Oltenia a fost oficial înfiinţat vineri, 4 noiembrie, prin semnarea acordului de fuziune între cei patru directori, Octavian Graure, Daniel Burlan, Tiberiu Trotea şi Constantin Bălăşoiu, cu susţinerea sindicatelor sub ochii autorităţilor judeţene.

Daniel Burlan, şeful Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a fost primul dintre participanţi care a luat cuvântul spunând că CE Oltenia va fi al doilea mare producător de energie din ţară şi că actualele rezerve de lignit asigură funcţionarea CE Oltenia pentru încă 50 de ani. Acordul a fost semnat vineri în cadrul simpozionului organizat pe tema recentei companii CE Oltenia. Ministerul Economiei a fost reprezentat la Gorj prin secretarul de stat Claudiu Stafie. Acesta a subliniat că CEO va fi una dintre cele mai profitabile companii pe care le are România la momentul de faţă, adică o cifră de afaceri anuală de 900 de milioane de euro ce va permite investiţii majore. „Vorbim despre o viitoare companie cu aproximativ 900 de milioane de euro cifră de afaceri anuală, vorbim de 18-19.000 de salariaţi care vor activa în cadrul acestui nou complex energetic şi vorbim de o companie care ar trebui economic să funcţioneze mult mai bine decât cele existente, o companie care să-şi previzioneze nişte programe de investiţii foarte importante. Noi am estimat că se va investi circa 1,5 miliarde de euro până în 2025 pentru crearea de noi grupuri şi pentru investiţiile de mediu”, a declarat Claudiu Stafie. 

Listare la Bursă

Secretarul de stat Claudiu Stafie a adus în discuţie condiţiile listării la bursă a noii companii energetice. „Vânzarea pachetului de acţiuni va fi o prioritate pentru minister însă una din condiţiile listării la bursă este ca noua entitate să funcţioneze cel puţin un an în noua formulă pentru e vedea indicatorii economici în care se încadrează. În ceea ce priveşte pachetele de acţiuni ce vor fi listate, suntem încă în discuţii cu FMI. Societatea va fi listată integral pe bursă, după care se vor vinde pachetele stabilite”, a declarat Claudiu Stafie, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Şeful sindicaliştilor spune că nu vor fi concedieri

Prezenţi şi ei la simpozion, sindicaliştii din mineritul şi energia din Gorj au aprobat fuziunea celor patru entităţi, şeful acestora, Marin Condescu declarând că este prima entitate care se bucură de acordul tuturor factorilor implicaţi şi că sediul nu poate fi altundeva dacă nu în Gorj. Liderul sindical a declarat că CEO este una dintre cele mai importante companii din Europa, generatoare de locuri de muncă. “Nu vor fi disponibilizări cum deja a început să se spună ci va fi o stabilitate rezonabilă a locurilor de muncă” spune Condescu.

Şeful sindicaliştilor a mai declarat că pentru sindicatele pe care le conduce nu există management privat sau de altă categorie. ”Cele patru companii au demonstrat că, în această perioadă grea, mai ales în 2010, au avut manageri competenţi, care au trebuit să facă față unor presiuni din partea unora care și-au pierdut anumite influențe și facilități, discreditând și actul managerial și activitatea acestor companii” a declarat Condescu.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: