Achitare în celebrul dosar Rovinari - Turceni

Toți inculpații trimiși în judecată în urmă cu câțiva ani în celebrul dosar Rovinari - Turceni au fost achitați. Printre ei, și fostul premier Victor Ponta. De altfel, chiar acesta a făcut anunțul achitării. 

"După opt ani de procese, opt judecători au restabilit adevărul", spune Ponta. 

"Azi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat decizia finala in faimosul dosar “Ponta - Sova” (dosarul care a dus, in 2015, la demisia mea din functia de Presedinte al PSD si, ulterior, din functia de Prim Ministru): ACHITARE pentru toti cei 5 pentru ca “nu exista fapte care sa constituie infractiuni”. S-au pronuntat pentru achitare, in unanimitate, 8 judecatori ai ICCJ (3 in fond si 5 in apel); NU am invocat niciodata prescriptia sau o alta modificare de procedura sau Decizie a CCR. Am fost tot timpul nevinovat si dosarul penal a avut, de la inceput, scopul de ma indeparta din functie. Ma bucur ca am avut incredere in Justitie; le cer iertare celorlalti 4 inculpati (toti achitati) care au fost “victime colaterale”; imi pare rau pentru suferinta familiei si a prietenilor mei din aceasta perioada. Regret ca Statul Roman (adica noi toti) a platit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro - expertize, perchezitii, magistrati, avocati etc., doar sa justifice o acuzatie evident neserioasa si netemeinica. Nu am nicio asteptare si nicio dorinta de revansa fata de autorii acestui dosar sau fata de cei care au profitat politic. Nu vreau insa sa uitam ca, prin acest dosar si demisia impusa, a fost schimbata soarta mea, a multor alti oameni nevinovati si chiar destinul politic al Romaniei", e mesajul fostului premier Victor Ponta. 

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocatură, Ponta ar fi obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-ar fi efectuat.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: