Accident de autocar înfiorător lângă Veneția. Cel puțin 21 de morți!

Un grav accident de autocar a avut loc la Veneția. Cel puţin 21 de persoane, printre care doi copii, au murit după ce un autocar s-a prăbuşit, marţi seara, de pe un pod, în nordul Italiei.

Primarul oraşului, Luigi Brugnaro, a activat planul roșu de urgență și peste o sută de pompieri intervin la locul accidentului.

Din primele informații, accidentul s-a produs în jurul orei 19:40, ora Italiei. Zeci de persoane se aflau în autocarul care s-a prăbușit de pe un viaduct și a luat foc. Numeroase echipaje de pompieri, paramedici și polițiști s-au deplasat la fața locului, iar autoritățile vorbesc despre scene de coșmar. "Sunt foarte mulți morți, foarte mulți", a declarat un pompier trimis la locul tragediei, potrivit Corriere della Sera.

"O tragedie a lovit comunitatea noastră în această seară, cu numeroase victime printre cei prezenţi la bordul autobuzului care a căzut de pe un pod în apropiere de Mestre, pe uscat", a anunţat primarul din Mestre pe Facebook, descriind o "scenă apocaliptică", relatează AFP.

Zeci de ambulanţe, echipe de pompieri şi forţe de poliţie s-au deplasat la faţa locului. Unitatea sanitară locală 3 din Veneţia a activat protocolul pentru urgenţe majore, adică a pus în alertă toate camerele de urgenţă din zonă, cu rechemarea personalului la muncă.

"O scenă apocaliptică. Nu există informaţii precise în acest moment, dar salvatorii presupun un număr foarte mare de morţi. Se vorbeşte de vreo douăzeci de morţi", a declarat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro citat de Observator.

"Îmi exprim cele mai profunde condoleanțe, atât personal, cât și din partea întregului guvern, pentru gravul accident petrecut la Mestre. Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familia și prietenii acestora. Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a urmări știrile despre această tragedie", a declarat premierul Premierul Giorgia Meloni.

Un mesaj a venit și de la vicepremierul și ministrul Matteo Salvini, care urmărește evoluția accidentului dramatic.

Galerie foto






Vizualizări: 2,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: