A renunțat la jobul dintr-o corporație din Anglia și a venit la Gorj să deschidă o fermă de măgărițe

O decizie curajoasă a luat o româncă stabilită de 20 de ani în Anglia, care a vrut să-și schimbe radical stilul de viață. A reușit să facă acest lucru într-o comună din Gorj, unde de aproximativ doi ani muncește din greu să pună bazele unei ferme de măgărițe, iar efortul nu a fost în zadar. Este primul an când se bucură de rezultate și are încredere că laptele de măgărițe va îmbunătăți viața multor gorjeni.

Este povestea unei bucureștence, care a trăit în Anglia două decenii, iar după pandemie a simțit că este timpul să facă o schimbare în viață. A renunțat la jobul bine plătit în cadrul unei corporații din Anglia și s-a întors în România, mai exact în comuna Turburea acolo unde are rude și a pus bazele unei afaceri în zootehnie.

”Animalele le avem de anul trecut din mai. Avem 30 de măgărițe și doi masculi, iar jumătate din ele sunt gestante și au început fătările.  De atunci am început să facem și exploatarea de măgărițe. Pentru mine este ceva nou pentru că eu sunt născută și crescută în București, iar 20 de ani am lucrat în cadrul unei corporații. Am venit în țară, mai exact la Turburea imediat după pandemie că am vrut să încerc ceva nou. Este o experiență nouă de care sunt foarte încântată, mai ales că anul acesta avem primele fătări. Am ales măgărițele pentru că laptele acestora este în revenire, este foarte căutat pentru beneficiile lui”. 

Ferma de măgărițe care a prin contur în comuna Turburea este văzută cu ochi buni și de autoritățile locale pentru că aduce un plus valoare localității.

”Ferma este unei doamne care a venit din Anglia după mult timp, nu este de la noi din comună, dar are aici ceva rude și a pus bazele acestei afaceri să zic așa. A angajat oameni din comună, iar noi am sprijinit-o cu tot ce am putut. Măgărițele au început să fete și este foarte mulțumită. Orice om care vină să face ceva în comună e un plus pentru toată comunitate.”

Pentru început ”Ferma de Măgărițe” începe cu un concurs online pentru cei care vor să încerce laptele bio de măgăriță și oferă o cură de o lună gratuit.

”Ofertă exclusivă! Ferma de Măgărițe Turburea oferă o cură completă de lapte proaspăt de măgăriță în valoare de 200 RON.  Dacă tu sau copilul tău aveți tuse persistentă, laptele de măgăriță s-ar putea să te ajute. Acest remediu este folosit de sute de ani pentru a calma tusea convulsivă. Laptele de măgăriță este tolerat de persoanele cu alergie la laptele de vacă”.

Vizualizări: 3,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: