A oficiat slujba în curtea casei. Au schimbat yala de la uşa bisericii

Preotul Cosmin Barza a oficiat slujba la el acasă după ce i-a fost interzisă intrarea în lăcaşul de cult situat în Cartierul Primăverii din Târgu Jiu.

Biserica cu hramul Sfintei Varvara a fost închisă săptămâna trecută, după ce oficialii Protoieriei Târgu Jiu au încercat să impună un preot nou, pentru a doua oară.

Enoriaşii nu acceptă plecarea preotului Cosmin Barza şi spună că ce se întâmplă este o nedreptate.

Zilele trecute, yala de la ușa bisericii a fost schimbată, iar enoriașii au sigilat-o, la rândul lor, cu lacăte, ca să nu poată intra un alt părinte. 

Cetăţenii l-au urmat pe preot şi au participat la slujba oficiată de acesta în curtea casei sale.

„V-am primit cu toată dragostea la bisericuţa noastră, acum v-am adus şi acasă. De data aceasta, la „vila mare” pe care spune Mitropolia că mi-am făcut-o. Să vedeţi şi dumneavoastră ce vilă mare are părintele şi câtă bogăţie. Grija mea e faţă de suflete. Eu din biserica mea n-am ieşit. Eu doar acolo am predicat. Au ajuns să spună că fac tulburare”, a transmis Cosmin Barza, potrivit Radio Infinit.

„De 10 ani ne slujeşte părintele şi acum să ni-l înlăture ei. Dacă ne-am obişunit cu dânsul. Are har. Slujba e slujbă aici”, au fost câteva din părerile oamenilor prezenţi.

La slujbă a participat şi arhiepiscopul Moise din Serbia, care e venit să îl susţină pe părintele Barza: „Vin din Serbia. Mi se pare puţin afar de ortodoxie ce se întâmplă aici”.

Şi astăzi, de Sfânta Varvara, slujba este oficiată acasă la preotul Cosmin Barza.

Vizualizări: 1,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: