Brazi nevânduți în pepinierele din județ. Gorjenii preferă pomii de Crăciun din comerț

Câteva pepiniere private au scos la vânzare în această perioadă brazi pentru Crăciun, dar din păcate afacerile acest gen merg din ce în ce mai slab pentru că gorjenii preferă pomii de Crăciun din comerț fie ei naturali sau artificiali.

Un localnic din comuna Lelești deține de câțiva ani o pepinieră însă se gândește serios să renunțe pentru că vânzările merg extrem de prost. „Este o afacere foarte proastă pentru că este foarte multă muncă. De exemplu am pus într-un an și pentru că nu i-am udat cum trebuie s-au uscat și am pierdut 500 de puieți. Eu am luat de la Bistrița Năsăud, acolo unde este o pepinieră destul de mare se întinde pe toate dealurile dintr-un cătun părăsit, iar cel care o are dăm brazii en-gross la supermarket-uri. Eu vând bradul cu 120 de lei și nu prea am clienți pentru că majoritatea preferă să ii ia din magazine că sunt mai ieftini. E o afacere compromisă”.

Și în comuna Polovragi este un localnic care se ocupă cu comercializare pomilor de Crăciun. ”Eu nu am pepinieră dar aduc brazi la comand de la o pepinieră. Aduc oricâți dar la comandă. Prețul pornește de la 70 de lei”. 

Vizualizări: 1,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: