A furat patru ciocolate

Un gorjean care a furat patru ciocolate dintr-un magazin Penny a scăpat de urmărirea penală. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a cerut instanței să confirme soluția de renunțare la urmărire penală, motivele fiind că prejudiciul de 14 lei a fost recuperat de magazinul în cauză, iar de la comiterea faptei au trecut câteva luni.

Fapta a avut loc în 10 aprilie anul trecut, când bărbatul a vrut să plece din magazin fără să achite patru bucăţi ciocolată ,,Milka”, producând un prejudiciu în cuantum de 14,76 de lei.

Bărbatul a fost identificat de polițiștii chemați la fața locului și și-a recunoscut fapta. A fost întocmit dosar penal, dar ulterior procurorul de caz a constatat că “nu există interes public în continuarea urmăririi penale, trimiterea în judecată fiind o soluție nejustificată în acest caz”.

Au contat atitudinea sinceră a suspectului, faptul că a achitat prejudiciul, dar și faptul că vorbim de o sumă mică, intrumentarea dosarului penal costând cu mult mai mult.

“Confirmă ordonanţa de renunţare la urmărirea penală privind săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 228 al. 1 C.p.. . Cheltuielile judiciare de 80 lei rămân în sarcina statului. Definitivă”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu pe 22 februarie.

Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: