A fost recepționat DN 66. Patruzeci de kilometri, asfaltați în zece ani!
S-au încheiat lucrările la Drumul Național 66, tronsonul cuprins între Rovinari și Bumbești Jiu. DN 66 a fost recepționat, joi, după lucrări care s-au întins pe aproape zece ani. Mai multe firme au început lucrările de reabilitare, dar nu au reușit să le și încheie. Consorțiul de firme care a câștigat licitația în 2013 a terminat modernizarea după patru ani. Cât privește sectorul de la Bumbești Jiu la Petroșani, acesta ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.
Coșmarur șoferilor din întreaga țară, Drumul Național 66 este gata, între Rovinari și Bumbești Jiu. Acest tronson de drum a fost deja recepționat. „Astăzi (n.r. joi) s-a întrunit comisia de recepție pentru Drumul Național 66, tronsonul Rovinari-Bumbești Jiu. Au fost finalizate lucrările care erau prinse în programul de reabilitare, au fost finalizat sistemul de semnalizare verticală și orizontală. Comisia a verificat pe traseu toate lucrările”, a declarat Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.
Patruzeci de noi stații de autobuz au fost construite de-a lungul acestui drum.
Valoarea proiectului se ridică la 150 de milioane de lei. „Lucrările nu au fost în termen. Au fost probleme de ordin tehnic. Depășirea termenului nu a fost mare. Unii spun că se lucrează de zece ani, dar este vorba despre o altă firmă care a început lucrările, apoi s-a retras. Procedurile de relicitare sunt de lungă durată și de aceea a durat atât de mult. Cu această firmă, s-a lucrat de trei ani. Stațiile de autobuz au fost realizate”, a mai explicat Cristi Tudor.
Reabilitarea Drumului Naţional 66 între Rovinari şi Bumbeşti Jiu a început în 2007. De atunci, mai multe firme au încasat sume exorbitante din bani publici pentru lucrări, dar n-au făcut nimic. Lucrările pe DN 66 Bumbești Jiu- Petroșani au fost reluate în vara anului 2013, cu o altă firmă. Valoarea proiectului se ridică la 150 de milioane de lei. Această sumă este finanțată în proporție de 85% din fonduri europene, iar restul de 15 procente a fost asigurat din bugetul statului. Lucrarea trebuia să fie finalizată până la 31 decembrie 2015, însă s-au obținut mai multe amânări.