3 rețete de decorațiuni dulci pe care să le pui în brad anul acesta
Sari peste aglomerația din magazine în acest an și fă-ți singur propriile decorațiuni dulci pentru sarbatori.
#1. Decorațiuni dulci și sclipitoare din zahăr
Aceste ornamente strălucitoare pentru bradul tău se pot face foarte simplu chiar acasă. Practic, e o rețetă pe bază de zahăr pentru a face ornamente drăguțe, ușor de pregătit, perfecte chiar și pentru cele mai mici mâini. Copiilor le va plăcea să se distreze cu zahărul într-un mod creativ și să vadă că „zăpada” delicioasă prinde formă. Pentru ornamentele tale poți alege orice culoare care să se potrivească cu tema sărbătorilor.
Ingrediente
● 1 cană și jumătate de zahăr granulat extra fin;
● 3 lingurițe de apă;
● colorant alimentar;
● forme de biscuiți;
● panglică;
● pistol de lipit;
● 2 linguri de sclipici.
Cum se prepară
1. Se toarnă zahărul într-un castron mare.
2. Într-un castron separat, combină apa și colorantul alimentar.
3. Toarnă amestecul în vasul cu zahăr și amestecă până se omogenizează. Ar trebui să se simtă ca nisipul umed. Dacă este prea uscat, adaugă o jumătate de linguriță de apă. Dacă este prea ud, adaugă zahăr cu lingura până când textura este potrivită.
4. Se amestecă totul cu sclipiciul.
5. Întinde bine tot amestecul de zahăr pe o bucată de hârtie de copt.
6. Decupează cu grijă ornamentele de zahăr cu ajutorul formelor pentru biscuiți.
7. Lasă să se usuce aproximativ o oră înainte de a trece pe un suport de uscare.
8. Se lasă la uscat aproximativ 24 de ore, până se usucă complet.
9. Adaugă panglica în partea de sus cu un pistol de lipit fierbinte.
E recomandat să păstrezi ornamentele într-o pungă de plastic sigilată atunci când nu sunt utilizate.
#2. Decorațiuni dulci din bomboane tari
Ingrediente
● o pungă de bomboane tari (200g);
● ulei sau unt pentru tapetare;
● forme de biscuiți;
● scobitori sau bețe de frigărui;
● panglică.
Pași
1. Încinge cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă mare de prăjituri cu hârtie de copt. Unge hârtia cu puțin ulei sau unt. Așază formele de biscuiți la o distanță de 2 centimetri una față de cealaltă pe hârtia de copt. Aranjează 4 până la 8 bomboane tari pentru a încăpea în fiecare dintre forme.
2. Coace timp de 4 până la 6 minute sau până când bomboanele se topesc. Se lasă la răcit 3 minute. Unge o scobitoare cu ulei sau unt și fă o gaură în partea de sus a fiecărui ornament. Se lasă la răcit complet în formele de biscuiți aproximativ 20 de minute sau până se întăresc. Îndepărtează cu grijă ornamentul de bomboane din formă, rupând orice exces de bomboane de pe marginile exterioare ale formei, dacă este necesar.
3. Trece o bucată mică de panglică prin gaura ornamentului și leag-o pentru a fi agățată ulterior.
#3. Decorațiuni dulci din turtă dulce
Ingrediente
● 3 căni și jumătate (440 g) de făină universală (cernută);
● 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
● o jumătate de linguriță de sare;
● 1 lingură de ghimbir măcinat;
● 1 lingură de scorțișoară măcinată;
● o jumătate de linguriță ienibahar măcinat;
● o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate;
● 10 linguri (145 g) unt nesărat la temperatura camerei;
● 150 g zahăr brun;
● aproximativ 200 g melasă nesulfurată sau închisă la culoare;
● 1 ou mare, la temperatura camerei;
● 1 linguriță de extract pur de vanilie;
● opțional: glazură.
Instrucțiuni
1. Într-un castron, amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul, scorțișoara, ienibaharul și cuișoarele.
2. În alt castron, folosind un mixer, bate untul 1 minut la viteză medie până când este complet omogen și cremos. Adaugă zahărul brun și melasa și bate la viteza medie spre mare până se omogenizează și devine cremos. Apoi, bate oul și vanilia la viteză mare 2 minute.
3. Adaugă amestecul de făină la ingredientele umede și bate la viteză mică până se combină. Împarte aluatul în jumătate și pune-o pe fiecare pe o bucată mare de folie de plastic. Înfășoară fiecare bucată strâns și presează pentru a crea o formă de disc. Răcește aluatul timp de cel puțin 3 ore.
4. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează 2-3 tăvi mari de copt cu hârtie de copt sau covorașe din silicon.
5. Scoate 1 disc de aluat din frigider. Făinează cu generozitate suprafața de lucru, precum și mâinile și sucitorul. Întinde discul până la o grosime de o jumătate de centimetru. Taie în forme. Așază formele la 2.5cm una de cealaltă pe foile de copt pregătite.
6. Coace fursecurile timp de 9-10 minute. Dacă formele de prăjituri sunt mai mici de 10cm, coace aproximativ 8 minute. Asigură-te că întorci tava o dată în timpul coacerii. Reține că, cu cât prăjiturile se coc mai mult, cu atât vor fi mai tari și mai crocante. Pentru fursecuri moi din turtă dulce, urmează timpii de coacere sugerați.
7. Lasă fursecurile să se răcească timp de 5 minute pe foaia de prăjituri. Transferă pe un grătar pentru a se răci complet. Odată ce sunt răcite complet, se decorează după dorință.
8. Fursecurile rămân proaspete acoperite la temperatura camerei până la 1 săptămână.
9. Nu uita nici de celelalte decoratiuni din casa!