3 idei de jocuri la piscină

Piscina nu este doar mediul în care adulții și copiii se distrează și se relaxează, ci poate să fie și un mediu care asigură socializarea, creativitatea și comunicarea. În materialul de față te ajutăm cu trei idei de jocuri pe care le puteți juca împreună la piscină pentru că știm că vara e lungă și pentru că vei avea cu siguranță nevoie de idei care să te ajute să diversifici jocurile și activitățile.

Vacanța mult-așteptată a sosit, așa că jocurile și activitățile specifice verii pot să înceapă. Probabil că nu e bucurie mai mare pentru cei mici decât prima zi de vacanță, așa că te sfătuim să faci tot posibilul ca și toate celelalte să arate la fel. În cazul în care locuiești la curte, posibilitățile de diversificare a jocurilor și a activităților sunt mult mai mari, iar una dintre ele este și piscina. Fie că ai o piscină din oferta Emag gonflabilă, fie una clasică, creativitatea ta nu trebuie să aibă limite în ceea ce privește ideile de jocuri la piscină pe care le poți pune în practică. Însă pentru momentele în care ești în pană de idei, noi suntem aici pentru tine, gata să îți venim în ajutor.

Te invităm deci să afli care sunt cele mai la îndemână trei idei de jocuri la piscină pe care le poți pune în practică, alături de copilul sau de copiii tăi.

1.    Construiește un oraș sub apă

Dacă ai un copil cu o vârstă mică, îi poți construi un oraș subacvatic din piese impermeabile, cum ar fi, spre exemplu, piesele de lego. Acest lucru le dezvoltă creativitatea și imaginația și vei observa cât de încântați vor fi să observe construcțiile pe care tu le creezi sub apă. Nu îți face griji în ceea ce privește abilitățile tale de designer: chiar dacă nu ești chiar un guru al construcțiilor din lego, nu aceasta este ideea - ele nu trebuie să fie perfecte, ci este de ajuns doar să fie câteva construcții simple, care să îi atragă atenția copilului tău și să îi stimuleze imaginația și creativitatea deoarece acesta poate să fie doar pretextul de la care veți pleca. Îl poți întreba tot felul de lucruri, despre cei ori care locuiesc în acel oraș, despre numele pe care le poartă ei și câte și mai câte alte detalii în legătură cu orașul vostru subacvatic, despre care puteți povesti vrute și nevrute.

2.    Joacă sticla invizibilă

Un joc extrem de distractiv este și sticla invizibilă, iar regulile sunt foarte simple. Trebuie doar să umpli cu apă o sticlă din plastic incolor și să o arunci în piscină, în timp ce ceilalți copii sau adulți sunt întorși cu spatele, iar apoi aceștia vor avea misiunea de a căuta sticla invizibilă.  Așa cum probabil deja te-ai prins, cel care o găsește primul este câștigătorul. Îți garantăm faptul că distracția va fi garantată, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

3.    Organizează activități de agilitate și echilibru

Un alt joc la care te mai poți gândi este și așa-numitul Păstrătorul echilibrului, activitate în care copiii își testează agilitatea și echilibrul mergând pe o placă îngustă, fără să cadă în piscină. Sigur că nu îi oprește nimeni nici pe adulți să încerce acest joc, în cazul în care li se pare interesant și vor să facă mișcare, după câteva ore petrecute pe șezlong

În aceeași idee, poți să construiești placa aceea și din jucării pe care cei mici sau adulții să pășească și astfel să își testeze agilitatea și echilibrul, fără să cadă în apă.

Bineînțeles, și jocurile clasice de volei, scufundurăile, concursurile de înot și alte jocuri tradiționale pot să fie distractive cu orice ocazie și pot să fie alternate cu aceste idei pe care doar ce ți le-am prezentat în rândurile pe care tocmai le-ai citit. 

Dacă ți-au plăcut ideile noastre de jocuri și activități la piscină, nu ezita să le pui în practică și să îți petreci timpul într-un mod relaxant, distractiv și amuzant. 

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: