150 de elevi gorjeni, şcolarizați de CEO
Cinci licee din județul Gorj vor înființa din toamnă clase de profesională pentru meseriile căutate în minerit şi energie. Circa 150 de elevi vor fi şcolarizați, timp de trei ani, astfel încât la finalizarea studiilor să poată lucra pentru CE Oltenia. Inspectoratul Şcolar şi compania energetică au încheiat un parteneriat în acest sens, în baza căruia elevii de la clasele respective vor putea face practică în cadrul unităților CE Oltenia.
Liceele care vor şcolariza viitorii lăcătuşi mecanici, electricieni, sudori sau excavatorişti ai CE Oltenia sunt cele din Turceni, Motru, Mătăsari, Rovinari şi Bîlteni. Cele cinci clase de profesională, fiecare a câte 30 de elevi, vor fi funcționale începând cu anul şcolar viitor. „Luni am semnat un acord-cadru cu Inspectoratul Şcolar Județean în care vom crea clase în meseriile de lăcătuş, excavatorist şi electrician la mai multe licee din Gorj”, a declarat Sorin Boza, managerul CE Oltenia.
Şi inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, a vorbit despre această colaborare. „Şcolarizăm începând cu septembrie 2017, la aceste licee, copii, pe specializările de electrician, sudor, lăcătuş, strungar. În companie vor face practică copiii. Eu sper, ca pe parcurs, să primească şi echipament de protecție de la companie, să premieze copiii care învață foarte bine carte, şi, de ce nu, să-i angajeze când termină profesionala. Este un lucru bun, extraordinar. Eu am o relație foarte bună cu domnul Boza, un om deosebit”, a precizat Ion Işfan.
Viitorii ingineri ai CEO, căutaţi la Timişoara
Conducerea CE Oltenia vrea să coopteze, de la Timişoara, viitorii ingineri. „Când am fost la Timişoara, săptămâna trecută, am discutat ca preşedinta Camerei de Comerț să-mi medieze o întâlnire cu decanul Facultății Tehnice din Timişoara, pentru că am spus că sunt interesat pentru a prelua ingineri tineri, absolvenți de energetică de acolo, pe care să-i creştem, să le oferim o bursă, două pe an”, a mai spus Boza.