1,4 milioane lei pentru grădiniţa din Ceauru. Când încep lucrările
Preşcolarii din satul Ceauru al comunei Băleşti nu vor mai studia pentru mult timp la şcoala din sat. Grădiniţa din Ceauru va fi reabilitată şi modernizată pe bani europeni. Primăria a primit deja sumele necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestui proiect, urmând ca lucrările să fie demarate cel mai târziu la sfârşitul primăverii.
Preşcolarii din satul Ceauru au fost relocaţi în 2016 la şcoala din sat. Decizia i-a aparţinut primarului din Băleşti, Mădălin Ungureanu, care a considerat că unitatea nu mai prezenta siguranţă pentru cei mici. „Încă de când am venit primar, nu mi-am asumat riscul să-i mai las să înveţe în grădiniţa din satul Ceauru. Grădiniţa este închisă. Picase tavanul la etaj, pereţii crăpaseră. Le mulţumesc părinţilor că au înţeles şi au acceptat această propunere şi nu o să-i dezamăgesc. O să vin cu un obiectiv nou, dedicat micuţilor noştri. Acolo, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, mi-aş dori să transformăm această grădiniţă, să o facem cu program prelungit”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.
Licitaţie pentru grădiniţă
Autorităţile locale spun că zilele trecute au şi intrat în conturile primăriei banii necesari pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei. „S-au virat banii de la AFIR pentru reabilitarea grădiniţei din satul Ceauru. Pentru această investiţie am primit 320 mii euro, undeva la 1,4 milioane lei. Urmează să demarăm procedurile, licitaţia. Şantierul sperăm să fie amenajat în luna mai, anul viitor”, a mai spus primarul Mădălin Ungureanu.
Autorităţile locale din Băleşti şi-au mai propus să reabiliteze, tot pe fonduri europene, căminele din Rasova şi Stolojani. Pentru lucrările necesare la cele două obiective, Primăria Băleşti a obţinut 1 milion de lei, tot prin AFIR.
Primul after school
Autorităţile locale din Băleşti au anunţat că au finalizat şi recepţionat lucrările la primul after school din comună. Investiţia face parte dintr-un proiect integrat, care cuprinde realizarea unei noi grădiniţe, realizarea a peste 2 km de reţea de alimentare cu apă, asfaltarea a 1,5 km de drum, dar şi reţeaua de canalizare în satele Băleşti, Voinigeşti şi Tămăşeşti. Odată ce şi restul investiţiilor vor fi finalizate se va proceda la recepţia finală a proiectului integrat. Astfel, sunt premise ca recepţia finală să fie efectuată la sfârşitul lunii noiembrie. Cel mai probabil, anul viitor va funcţiona primul after school din comuna Băleşti.