Se cunosc primele două echipe promovate în Liga 3

Silvicultorul Maieru și Gloria Băneasa profită de problemele campioanelor din Bihor și Tulcea și urcă în eșalonul superior fără să joace meciurile de baraj. Două dintre cele 21 de meciuri de la barajul de promovare în Liga 3 nu mai au loc în acest an din diverse motive.

Jocurile Viitorul Borș (Bihor) – Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud) și Viitorul Murighiol (Tulcea) – Gloria Băneasa (Constanța) nu se mai dispută. Astfel că, campioanele județene din Bistrița Năsăud și Constanța beneficiază de problemele adversarelor pe care urmau să le întâlnească, așa cum stabilise FRF, prin tragere la sorți, în data de 24 februarie 2022, și promovează din oficiu în Liga 3, fără să joace, a informat liga2.ro.

Viitorul Borş a câștigat actuala ediție a Ligii a 4-a Bihor după ce s-a impus în play-off-ul cu CSC Crișul Sântandrei, Foresta Tileagd și CSC Nojorid Livada. În sezonul regulat, după 14 etape, echipa din Borș se clasase pe locul 2, la două puncte în spatele celor de la Foresta Tileagd, în Seria 1 (Nord) a Ligii a 4-a. În play-off a terminat cu un punct peste CSC Crişul Sântandrei, echipa care câștigase Seria 2 (Sud).

Interesant este că Viitorul Borș s-a menținut pe locul 1 în play-off și a câștigat titlul de campioană județeană a Bihorului după ce în ultima etapă a remizat cu CSC Crișul, la scorul de 1-1, chiar la Sântandrei. Ulterior, avea să anunțe AJF Bihor că nu are posibilități financiare să joace în Liga 3, în cazul în care ar fi câștigat barajul cu adversara din Bistrița Năsăud, și că preferă să nu aibă cheltuieli și să se prezinte degeaba la această dublă manșă. De abandonul celor de la Viitorul Borș profită campioana județului Bistrița Năsăud, Silvicultorul Maieru, care promovează automat în Liga 3, fără să mai joace.

Campioana județului Constanța, Gloria Băneasa, nu va mai disputa barajul pentru promovare, unde ar fi trebuit să întâlnească pe CS Murighiol, câștigătoarea ligii din județul Tulcea. Viitorul Murighiol a câștigat Liga a 4-a din Tulcea și potrivit adversarei pe care urma să o întâlnească la baraj, campioana din Constanța, care citează un site local de sport, nu îndeplinește condițiile minime de participare, astfel că Gloria Băneasa promovează la ”masa verde” în Liga 3.

Gloria Băneasa a câștigat Liga a 4-a Constanța după ce s-a clasat pe locul 1 în urma celor 34 de etape disputate în sezonul 2021-2022. A terminat cu 90 de puncte, cu șase mai mult decât a doua clasată CS Medgidia.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: