A şasea participare consecutivă a Craiovei în cupele europene

Universitatea Craiova va juca anul acesta pentru a şasea oară consecutiv în preliminariile unei competiții europene. Până acum însă, precedentele cinci participări nu au adus mari realizări pentru olteni, dar poate a şasea va fi cu noroc.

În 2017, Universitatea a fost eliminată, în preliminariile Europa League, de celebra AC Milan, dubla disputată la Severin şi pe San Siro, fiind adjudecată cu 1-0 şi 2-0 de „diavolii” antrenaţi atunci de Vincenzo Montella. În  2018, Universitatea Craiova a avut din nou parte de un adversar imposibil în preliminariile Europa League, RB Leipzig, fiind eliminată după 1-3 în Germania şi 1-1 în Bănie.

Unicul parcurs mai consistent al Universităţii Craiova în cupele europene a fost în 2019, când oltenii au trecut de azerii de la Sabail (3-2 şi 3-2) şi de ungurii de la Honved Budapesta (0-0 şi 3-1, la lovituri de departajare), dar s-au oprit în faţa lui AEK Atena (0-2 în Bănie şi 1-1 la Atena).

În ultimele două sezoane, Universitatea Craiova a trăit două umilinţe europene, fiind eliminată de gruzinii de la Lokomotiv Tbilisi şi de albanezii de la KF Laci.

Anul acesta adversarul Universității Craiovava fi KF Vllaznia,echipă care a încheiat ultimul sezon al primei ligi din Albania pe poziția a 5-a, loc care nu le-ar fi facilitat prezența în cupele europene. Cu toate acestea, formația albaneză a reușit să se impună în finala Cupei Albaniei, chiar împotriva adversarilor formației din Bănie din sezonul precedent, KF Laci.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: