Ce echipe din Liga 3 au şanse să intre în Liga 2 la invitaţia FRF

Meciurile de baraj de promovare în Liga 2 s-au încheiat şi se ştiu echipele câștigătoare, care au obținut sportiv dreptul de a evolua în sezonul 2022-2023 în eșalonul secund. Se  ştiu şi pierzătoarele, care, în mod normal, ar trebui să continue în Liga a 3-a dar pot fi invitate să joace în Liga 2.

Învinsele de la meciurile de baraj mai păstrează câteva șanse teoretice de a merge în Liga 2, după ce Federația Română de Fotbal s-a decis chiar înaintea fazei finale a barajului de promovare să stabilească criterii suplimentare de atribuire a posibilelor locuri vacante rămase pentru formarea noului sezon de Liga 2. Semn că există probleme cu echipele retrogradate din Liga 1, respectiv cele din Liga 2 sau că se pregătește ceva surpriză dacă se apelează tocmai la pierzătoarele barajelor de promovare în Liga 2 pentru a ocupa locuri vacante în noua ediție de campionat.  Cum FRF nu a publicat până acum rezultatul procesului de certificare a cluburilor pentru participarea în Liga 2, ediția 2022-2023, se pot naște și de aici tot felul de scenarii.

Pierzătoarele barajelor de promovare în Liga 2 sunt Dante Botoșani, CS Tunari, AFC Odorheiu Secuiesc, CSM Reșița și CS Hunedoara.

În cazul în care vor rămâne locuri vacante în noua ediție a eșalonului secund, și după aplicarea primelor prevederi de completare a lor, atunci se apelează la criteriilor suplimentare create de FRF în data de 30 mai.

Primul este cel al numărului de puncte obținute de pierzătoare în runda finală a jocurilor de baraj. Evident, la aceste baraje nu s-a jucat pe puncte, însă această situație este una specială și o victorie înseamnă trei puncte, un egal înseamnă un punct, iar o înfrângere – niciun punct obținut, exact ca într-o competiție precum campionatul, după cum a informat liga2.ro.

Prima echipă situată în acest clasament este CS Hunedoara, cu trei puncte, grație victoriei de pe teren propriu din meciul tur cu Minaur Baia Mare. Aceasta va fi prima luată în calcul de FRF în cazul în care se ajunge în situația de a apela la pierzătoarele barajelor pentru a complet locurile vacante în noul sezon de Liga 2. Pe locul 2 și 3 se află AFC Odorheiu Secuiesc și CSM Reșița, ambele cu câte două puncte obținute. Cum golaverajul este unul asemănător, aici nu este clar dacă departajarea se va face în funcție de scorul obținut la loviturile de departajare pierdute, fiindcă ambele au ajuns în această fază pentru a ști dacă promovează sau nu sportiv, ori se apelează și la rezultatele lor din faza semifinală a barajului.

Vizualizări: 3,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: