Cel mai longeviv primar din țară e un gorjean. Și mai vrea un mandat!

O localitate din Gorj are cel mai longeviv primar. E vorba de comuna Căpreni, condusă de peste trei decenii de Emil Cătănoiu. Și în acest an va intra în lupta electorală din partea PSD, partid pe lista căruia a candidat din 1990 încoace. Contracandidații săi nu au fost anunțați încă de restul partidelor politice. 

Emil Cătănoiu nu avea nici 30 de ani când a fost ales primar la Căpreni. Din 1990 e primar. Iar înainte de Revoluție, a fost timp de aproape un an viceprimar.

E cel mai vechi primar din România: „Nu mai sunt în România cu opt mandate și doi ani. Am fost viceprimar, apoi am luat funcția de primar”, a spus primarul într-o emisiune la Radio Accent.

Edilul se laudă că a modernizat drumuri, școli și a introdus gaze, apă și canalizare, chiar dacă încă sunt sate unde oamenii nu beneficiază nici acum de toate utilitățile.

Un plus în dreptul autorităților e însă centrul de sănătate din centrul comunei, care funcționează ca un mic spital și unde merg atât cei din comună, cât și cei din localitățile învecinate pentru a-și trata bolile. “Și acolo am obținut dotare pe Banca Mondială, inclusiv salvări, în afară de aparatura medicală. Acest centru e și pentru Stoina, Dănciulești, Stejari, Crușeț. Uneori nu mai sunt paturi pentru cei care vor să se trateze la Căpreni și am mai solicitat mărirea numărului de paturi. Poate vom mai primi încă cinci”, a mai spus primarul.

Deși mai sunt câteva zile până când va începe oficial campania electorală celelalte partide încă nu au anunțat candidații care se vor înscrie în lupta electorală pentru Primăria Căpreni.

Vizualizări: 3,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: