Zonă turistică superbă din Gorj, ocolită de mulți turiști. "Îți strici mașina!"

Se lucrează de zor pe Valea Sohodolului. Muncitorii fac zidurile de sprijin, pun piatră spartă şi apoi vor asfalta primii kilometri din drumul ce va face legătura între Runcu şi judeţul Hunedoara, prin munţii. Odată finalizat, proiectul nu va aduce decât beneficii zonei mai ales că, în prezent, mulţi turişti ocolesc Cheile Sohodolului din cauza infrastructurii care lasă de dorit.

Mii de turişti sunt atraşi de frumuseţea muntelui, în Runcu. Cheile Sohodolului sunt cartea de vizită a localităţii gorjene şi poate deveni o mină de aur pentru comună.

Pe şantier se lucrează în ritm alert. “Sunt lucrări la zidul de sprijin, parapet metalic şi vom avea de asfaltat cinci kilometri. Restul, de 12,5 kilometri, în primă fază, pregătim cu balast şi piatră spartă urmând, sperăm noi, la anul, să găsim resursele financiare, proprii sau guvernamentale, să punem mixtură asfaltică”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Turiştii care ajung în Cheile Sohodolului speră ca proiectul să fie dus la capăt ca să-şi poată continua drumul prin munţi până în judeţul vecin. „Noi venim din Cluj-Napoca. E a doua oară, dar am venit cu maşina de la agenţia de turism. Cu maşina noastră nu am fi venit. Am strica-o la ce drum e aici. Sperăm să se asfalteze tot, ca să putem ieşi până la Hunedoara. E o zonă spectaculoasă şi merită promovată mai mult”, a spus o turistă. „Este ceva măreţ aici. Ar fi minunat dacă se va asfalta acest drum. Noi nu putem trece mai departe de chei. Ne-ar trebui maşină off-road. Zona este senzaţională. Ne vom mai întoarce”, a spus o altă turistă.

Galerie foto



Vizualizări: 5,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: