Zilele comunelor vor deveni istorie. Primar: De ce să dau bani la lăutari, când am drumurile neasfaltate
Pandemia a dus la dispariția petrecerilor organizate de Zilele Comunelor. Aceste evenimente care consumau din bugetele primăriilor vor deveni istorie, pentru că primarii nu mai sunt dispuși să arunce bani pe paranghelii cu lăutari, ci preferă să păstreze doar bâlciurile tradiționale.
Primarul din comuna Alimpești este unul dintre edili care cel mai probabil vor renunța la petrecerile din comună, dacă tot s-a putut sta și fără în pandemie. ”Să vedem ce va mai fi cu pandemia asta, că se pare că se va întoarce. Vin acum Floriile, Paștele, 1 Mai, lumea va sta la petreceri și sigur va crește numărul de cazuri. Nu o să organizăm mare lucru, pentru că nu avem bani pentru Zilele Comunei. O să facem probabil bâlciul anual de Rusalii, că e un bâlci anual care se ține de mulți ani”, a declarat primarul Victor Drăgulescu.
Și primarul din Bengești - Ciocadia a renunțat la a mai cheltui bani pentru petreceri în comună. ”Noi cred că de 4 ani nu mai facem zilele comunei, de când avem buget de austeritate. De ce să dau bani la lăutari, când am drumurile neasfaltate? O să facem doar un bâlci de Florii, ca să păstrăm tradiția. La noi așa se face de mult timp. Vin formații de copii și cântă, comercianți. Putem să ne simțim bine și fără bani mulți aruncați la lăutari”, a precizat Victor Geogia.
Tot un bâlci tradițional va fi anul acesta și în comuna Borăscu. ”Noi nu avem zilele comunei și nici nu o să facem vreodată așa ceva, pentru că asta însemnă bani cheltuiți și nu mai sunt vremurile de așa natură încât să ne permitem. Noi facem un bâlci anual de Sfântul Constantin și Elena, e tradiția noastră de aici pe care vrem să o ținem”, a spus primarul Constantin Țucu.