Zeci de proiecte în implementare, la Bustuchin
Autorităţile locale din Bustuchin au intrat direct în pâine după alegerile din 5 iunie. Primarul reales Ion Ciocea are planuri mari pentru mandatul 2016-2020, mai ales în ceea ce priveşte locurile de muncă de la nivelul localităţii. Printre proiectele pe care primăria Bustuchin le finalizează în acest an se numără cadastrarea generală a localității, dar și reabilitarea câtorva drumuri comunale. În mandatul următor, Ciocea își propune să finalizeze parcul fotovolatic și să obțină finanțare pentru modernizarea drumurilor agricole.
Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, a început în forță noul mandat. Prioritare sunt atât proiectele care se află în derulare, dar și angajarea unor noi proiecte, îndeosebi pe fonduri europene. ”Eu am depus un proiect în toamnă, l-am câștigat eu și încă vreo trei primării din Gorj, un milion de euro, acum ne ocupăm să facem proiectarea și apoi licitația și începerea lucrărilor pe parte de infrastructură. Am mai avut un proiect pe drumuri agricole pe care nu am reușit să-l încărcăm la timp, guvernul încearcă să mai deschidă o nouă sesiune, sperăm să reușim să încărcăm acest proiect pentru avem punctaj foarte mare”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.
În scurt timp, autoritățile locale din Bustuchin vor finaliza și cadastrarea generală. ”Este unul dintre cele mai importante proiecte pentru o comunitate, oamenii nu vor să vadă doar drumuri, vor proiecte care să-i ajute și pe ei. Mai am un proiect, parcul fotovoltaic, un alt proiect pe care îl urmăresc pentru a determina cumva cu dependența. Sunt multe proiecte”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.
De altfel, primarul Ciocea spune că s-au depus eforturi mari și pentru reabilitarea unui drum județean. ”Am reușit să fie prins pe programul operațional regional, este un drum care va lega zona Melinești-Hurezani de zona de munte cu ieșire la drumul național Alimpești”, a mai spus Ciocea. Autoritățile din Bustuchin mai au în lucru la ora actuală și căminul multifuncțional, două drumuri comunale, dar acordă o atenție sporită și cooperativei Catalunia care a plantat deja 25.000 de arbuști de mur în zonă și are de gând să construiască un depozit și o făbricuță pentru prelucrarea fructelor rămase nevalorificate.