„Zâmbetul copilăriei” – activitate extracuriculară desfăşurată la Şcoala Gimnzială Scoarţa
Şcoala Gimnazială Scorţa, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, a organizat în fiecare an activităţi cultural- artistice. Cu această ocazie şcoala şi curtea şcolii au prins viaţă, fiind amenajate de sărbătoare, cadrele didactice coordonatoare pregătind pentru preşcolari şi elevi multe surprize.
Copilăria este un tărâm magic. Înseamnă zile de sărbătoare, dar şi prieteni, înţelegere, acceptare. Ziua copilului este un prilej de a aduce zâmbete pe chipul copiilor, de a implica comunitatea şi familia şi de a conferi an de an un prilej de bucurie, nu doar prin intermediul unor cadouri, ci şi prin participarea la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii. Pentru toate aceste motive, pentru descoperirea purităţii copilăriei, a jocurilor şi activităţilor din viaţa de zi cu zi, pentru a ne înmulţi amintirile şi prietenii, am organizat acest parteneriat.
Astăzi, cu ocazia zilei 1 Iunie, toţi copiii ar trebui să simtă că sunt egali, toţi ar trebui să simtă bucuria de a fi copil. Fiecare merită să trăiască în pace şi armonie, să aibă o familie fericită şi să se bucure de fiecare clipă, fără grija zilei de mâine. Toate aceste lucruri nu ar trebui evidenţiate doar azi de ziua lor, ci în fiecare zi, dar cu atât mai mult azi! Copiii merită să fie iubiţi şi să se simtă protejaţi! Spre deosebire de adulţi, copiii pot trece aproape peste orice obstacol cu zâmbetul pe buze, deoarece ei, pur şi simplu sunt înzestraţi cu un “suflet de copil”
Veselie, bucurie, joc și joacă se citește în ochii tuturor, copii și adulți deopotrivă. Astfel de momente ar trebui să existe în fiecare zi și ar trebui să încercăm să lăsăm copilul din noi să își facă simțită prezența. Și de această dată, ne-am adus aminte cu drag de copilărie iar copiii noştri s-au întrecut în arta copilăritului: au desenat, au participat la diverse jocuri sportive: ”Ţinta’’, “Oul năzdrăvan”,” Umple găleata”, “ Paharul buclucaş”, “Cursa în sac”, iar la finalul activităţilor preşcolarii şi elevii au fost premiați cu diplome,premii, dulciuri, baloane etc. , sub îndrumarea cadrelor didactice Violeta Vochiţa, Cornelia Ionela Popescu, Violeta Bican Dijmărescu, Mihaela Albert, Ionela Lavinia Stănilă, Oana Maria Stelea, Simona Şurlin, Mihaela Hodineţi, Marcel Bălaşa. Alături de noi, în organizarea şi desfăşurarea proiectului a fost doamna profesor Alina Georgiana Bobei, directorul Şcolii Gimnaziale Scoarţa.
Profesor Vochiţa Violeta