Weber (PSD): Intrarea Ansamblului “Brâncuși” în UNESCO plasează Gorjul pe harta turistică globală

Includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO este o realizare remarcabilă pentru județul Gorj și poate aduce o serie de beneficii semnificative.

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, a vorbit despre cât de importantă este această realizare, la care a contribuit direct, în calitate de președinte al Comisiei UNESCO din Parlamentul României.

“Includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind printre cei care și-au adus aportul la realizarea acestui proiect, în calitate de președinte al Comisiei UNESCO din Parlamentul României, reprezintă o reușită imensă pentru Gorj! Certificatul primit simbolizează o recunoaștere internațională a valorii neprețuite pe care operele lui Constantin Brâncuși o aduc nu doar Gorjului, ci întregului patrimoniu cultural mondial”, a spus Mihai Weber. Acesta este susținut de PSD pentru un nou mandat de deputat, la alegerile din 1 decembrie.

Includerea în lista UNESCO reprezintă o recunoaștere mondială a valorii culturale și artistice a acestui ansamblu monumental, creat de Constantin Brâncuși. Această recunoaștere sporește prestigiul județului Gorj, punându-l pe harta turistică și culturală internațională, ceea ce poate atrage atenția atât a vizitatorilor, cât și a specialiștilor în artă și cultură din întreaga lume.

Au fost mulți ani de eforturi pentru a se ajunge la această recunoaștere. “Această includere trece dincolo de simbolistică, ea fiind şi o oportunitate pentru dezvoltarea județului Gorj, deschizând drumul către turism cultural și atragere de investiții. Prin această recunoaștere, Gorjul se plasează pe harta turistică globală, devenind o destinație atractivă pentru iubitorii de artă și cultură din străinătate și oferind noi perspective de dezvoltare pentru întreaga regiune”, a explicat deputatul Mihai Weber, președinte al PSD Gorj.
Weber are în plan ca și în mandatul viitor să susțină dezvoltarea Gorjului pe acești piloni culturali și turistici. “În calitate de deputat, voi continua să susțin cultura și proiectele care valorifică potențialul nostru istoric și artistic, pentru a promova valorile românești pe scena mondială”, a mai spus parlamentarul.

Statutul UNESCO aduce de obicei un flux mai mare de turiști, care vin să viziteze siturile înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial. Această creștere a turismului poate stimula economia locală, contribuind la dezvoltarea infrastructurii turistice, cum ar fi hotelurile, restaurantele, ghizii turistici și alte servicii conexe. De asemenea, un turism cultural susținut poate crea noi locuri de muncă și surse de venit pentru locuitorii județului.

Siturile incluse în lista UNESCO beneficiază, de regulă, de sprijin financiar și logistic pentru întreținere și restaurare. Gorjul ar putea avea acces la fonduri dedicate protecției și promovării monumentelor istorice, fie prin fonduri europene, fie prin parteneriate internaționale, fapt ce ar asigura o conservare mai bună a Ansamblului Brâncuși. Aceasta este o oportunitate pentru autoritățile locale de a implementa proiecte de reabilitare și promovare pe termen lung.

- Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația PSD GORJ

- Executat de SC VISUITOR DM SRL – portal: www.pandurul.ro.

- CUI mandatar financiar coordonator: 11240017

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: