Viaţă grea pentru Pandurii în Seria 7

Pandurii Târgu Jiu nu va avea un sezon uşor în Seria 7 a ligii 3, acolo unde dă peste o altă retrogradată din Liga 2, CSM Reşiţa. Gorjenii au de asemenea de trecut mai multe faze ale sistemului stufos de promovare în eşalonul secund propus în acest sezon de FRF.

Promovarea din Liga 3 în Liga 2 a fost dificilă şi sezonul trecut dar acum lupta se anunţă mai grea. Faza I a Ligii 3 are loc sezonul regulat, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri va avea de jucat Pandurii în prima parte a sezonului şi trebuie să se claseze între primele patru echipe din serie.

Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament. Dacă va fi în play-off, Pandurii va  trece la ultima partea de campionat, faza a III-a, doar dacă se va clasa pe unul dintre primele două locuri. Aici vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total.

Se vor disputa două runde de baraj, iar în runda semifinală cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. De această dată, nu se va mai trage la sorți pentru stabilirea primei echipe gazdă, ci echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în manșa retur.

Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Pandurii va putea promova numai dacă se va afla printre cele cinci învingătoare ale rundei finale care vor juca în sezonul 2022-2023 de Liga 2.

Vizualizări: 2,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: