Un primar din Gorj vrea să transforme școlile închise în hoteluri

Autoritățile din comuna Săcelu sunt în căutare de fonduri europene, dar mai ales de investitori. Se pare că soluția vine din partea unei fundații care se obligă să obțină și bani europeni dar și mai important să găsească și investitori. Primarul bănuiește să transforme școlile închise în hoteluri.

Autoritățile locale din comuna Săcelu au planuri mari cu bani europeni și au toată încrederea în fundația care poate ajuta la dezvoltarea comunei.


"Suntem în discuții cu o fundație de pe la Pitești care accesează fonduri europene dar aduce și investitori în stațiunile balneoclimaterice. Ne-am încadra și noi, ne-au cerut un plan de situații, posibilități de extindere, dar și de modernizare. Pentru noi este o soluție reală că am putea beneficia de o dezvoltare mai bună. O să depun și eu proiecte pe alte investiții în paralele cu ce face fundația. O să merg pe mâna lor", a declarat Gheorghe Dumitrelea, primarul din comuna Săcelu.


Nevoile comunei sunt mari, mai ales pentru a pune în valoare potențialul turistic.


"Avem foarte multe școli închise și le putem transforma în mini-hoteluri. De exemplu, numai în satul Blahnița sunt două unități de învățământ cu lacătul pe ele, una este scoasă deja din circuit. Și în satul Hăiești avem multe clădiri care au aparținut CAP-ului. Aici as vrea și un azil de bătrâni. În centrul comunei ar fi bine sa facem un parc, fiind stațiune, vin mulți adulți cu copii și nu au unde să se relaxeze. Este strigător la cer așa ceva.  Avem în plan și realizarea unor piste de biciclete tot pentru turiștii ca să facă mișcare. Sunt multe, dar sper să reușim ceva cu fundația asta cu care am stabilit o întâlnire în perioada următoare", a mai spus primarul din Săcelu.

Vizualizări: 6,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: