UCB renunţă la programele de învăţământ fără frecvenţă
Anul universitar 2017-2018 aduce noi specializări la facultăţile Universităţii "Constantin Brâncuși" (UCB) din Târgu Jiu. În acelaşi timp vor dispărea și anumite programe de studii universitare de licenţă, dar și mare parte din cele studiate la fără frecvenţă.
Inginerie Medicală și Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism sunt cele două noi programe de licență autorizate în 2016 de Universitatea "Constantin Brâncuși" și la care se vor putea înscrie absolvenții de liceu începând cu anul universitar 2017-2018. Acestea vor fi organizate de Facultatea de Științe Tehnice, Medicale și Comportamentale. Tot anul trecut au fost acreditate 4 programe noi de masterat: Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor, Informatică Aplicată în Ingineria Sistemelor, Protecția Juridică a Persoanei și a Patrimoniului său, Managementul Poliției Locale.
În acelaşi timp, de la 1 octombrie se intenționează să nu mai fie organizate înscrieri pentru anumite specializări. Conform conducerii universității, în prezent se fac anumite evaluări pentru a vedea care sunt aceste programe la care renunță. "Încă se mai fac evaluări ale programelor la nivelul tuturor facultăților. Se ia în discuţie Ingineria Mediului, s-ar putea și Istorie. Au fost mai puțin solicitate în anii anteriori. Acestea sunt niște orientări pe care le avem în vedere de ceva vreme", a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB.
Programele de învățământ la distanță organizate de universitate nu vor fi scoase la admitere. Este vorba de cele patru organizate de Facultatea de Științe Economice: Management, Finanțe - Bănci, Contabilitate și Informatică de Gestiune și Economia comerțului, turismului și serviciilor.
Doar la Facultatea de Drept, viitoarea Facultate de Ştiințe ale Educației, Drept și Administrație Publică, vor mai rămâne programele de învățământ la distanță.
Solicitările pentru aceste grupe au fost foarte puține în anii anteriori, iar cei din universitate spun că nu se justifică menținerea lor. Reprezentanţii UCB spun că pentru anul viitor speră să aibă cel puțin același număr de studenţi ca și în acest an universitar, respectiv 2767, iar în anii următori să ajungă la 3000.