UATAA în revizii, Motru fără apă caldă
Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru va relua distribuţia apei calde către populaţie abia la sfârşitul săptămânii. Lucrările de reparaţii şi revizii au necesitat mai multe zile de intervenţii, iar pornirea centralei mici a fost amânată cu câteva zile.
Motrenii nu mai au apă caldă în locuinţe de o săptămână, după ce au fost demarate lucrările de reparaţii şi revizii. Acestea sunt aproape de final. 5900 de gospodării sunt branşate la sistemul de termoficare al oraşului. „Suntem în reviziile pe instalaţiile comune. Țevile sunt de 50 de ani, unde am găsit probleme, am înlocuit. Am finalizat şi am trecut la probe. Încărcăm din nou magistrala, facem probele de presiune ale magistralei, ale instalaţiei, ale circuitelor de benzi aferente cazanului de vară. Toate sunt puse la punct, o să pornim. Cel târziu în acest weekend, cetăţenii Motrului vor avea apă caldă menajeră”, a declarat Eugen Corcoaţă, administratorul special al UATAA Motru.
Autorităţile locale spun că motrenii trebuiau să beneficieze deja de apă caldă. Aceasta va fi produsă tot de centrala mică, cea veche, asta pentru că noul cazan, pe păcură şi gaze, nu a fost încă recepţionat. „Este în revizie pentru avarie. Pentru că până să se oprească se spărseseră magistralele în vreo două locuri. Ar fi trebuit să fie gata miercuri, dar cred că se lungeşte până vineri. Atunci vor porni. Cazanul pe gaze este gata, urmează să-i facem recepţia la terminare şi nu mai sunt probleme. Cazanul vechi va porni. Trecerea de pe vechi pe nou se face din mers, nu mai e nevoie de oprire”, a comentat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Uzina de termoficare de la Motru are de recuperat de la populaţie câteva zeci de milioane de lei. „Datoriile, deocamdată, stagnează. Semn că reuşim să recuperăm cel puţin la nivelul facturilor. Este un lucru bun. Am reuşit după ani de muncă. Dacă anul trecut au fost 22 de milioane şi anul acesta sunt datorii tot de 22 de milioane, înseamnă că îşi plătesc consumul. Să sperăm că reuşim din vară-toamnă să intrăm uşor, uşor şi să începem să recuperăm din datoriile istorice. Facem eşalonări, de bună voie, unde constatăm că există riscul prescrierii şi este rea credinţă, se fac acţiuni în instanţă. Dar foarte mulţi motreni au înţeles că trebuie să plătească”, a conchis Eugen Corcoaţă.